Babaszobával várják vissza Szabó Erikát
2024-05-03  /  Szerző:   /   Egyéb, Párkapcsolat

Ősztől visszatér a színházba Szabó Erika! A színésznő tavaly októberben adott életet kisfiának, egy év után azonban újra dolgozni kezd. Bár úgy tűnik, férje és a nagymamák segítségével meg tudja majd oldani a munkát, a teátrum ő és szintén kisgyermekes kolléganője számára biztosít egy babaszobát.

Erika elárulta, férjével már régóta vágytak gyermekre, Nolen születése óta pedig valóságos csoda az életük. A színésznő nagyon élvez minden otthon töltött pillanatot, de szeptembertől visszatér a Thália színpadára.

– Úgy mentem el szülni, hogy hogy a tervek szerint visszamegyek egy év után. A munkám ilyen szempontból szerencsés, nem kell mindennap bejárni, sőt aránylag kevés szerepet veszek vissza, csak havi 4-5 előadásom lesz – mesélte lapunknak Erika, akinek minden szükséges segítséget megad a teátrum. – Hálás vagyok, hogy ennyire együttműködő és családias a hangulat. A kolléganőm, Tóth Eszter szintén akkor lett édesanya, amikor én, így együtt is térünk vissza. A teátrum pedig felajánlotta, hogy az egyik öltözőből kialakítanak számunkra egy babaszobát, ha nem tudnánk megoldani a gyermekeink felügyeletét. Ez nagyon kedves gesztus tőlük!

A színésznő azonban úgy tervezi, főként férje vigyáz majd Nolenre. Mint mondja, most is rendszeresen előfordul, hogy a baba kettesben marad az apukájával.

– Abból adódóan, hogy a férjem nem művész, hanem orvos, esténként otthon tud lenni a kisfiúnkkal, és a nagymamák is segítségünkre lesznek, ha szükséges. Már így is többször előfordult, hogy Nolent az apukája altatja el és ő vigyáz rá, amikor hetente kétszer eljárok 1-1 órát csoportos női edzésekre - mesélte Erika. - Nekem jólesik kiszakadni, utána jobb a kedvem és több is az energiám. A férjem pedig élvezi a kettesben töltött időt Nolennel, mindenből maximálisan kiveszi a részét, számíthatok rá. Ugyanolyan teljesértékű szülő, mint én.

Erika azt mondja, igyekszik édesanyaként is aktívan élni, ezért még nem hiányzik neki a munka.

– Élvezem a kisbabámmal töltött időt. A késői gyermekvállalásnak az egyik nagy előnye, hogy nem érzi az embert azt, hogy bármiből is kimaradna. Azt érzem, hogy pont ott vagyok, ahol lennem kell – hangsúlyozta. – Valószínűleg azért is élem meg ezt ennyire jól, mert nem monotonok a mindennapjaink. Sokat jövünk-megyünk, intézkedünk, szóval pörgésben telnek a hétköznapjaink. Már a színházban is jártunk látogatóban és Nolen imádta a sok csillogó-villogó berendezést és a kedves, mosolygós kollégáimat. Nem szűnt meg azért az életem, mert született egy gyermekem. Nem vagyok paramami, figyelek rá, az igényeire, és ösztönösen nevelem.