Az újrakezdés 5 aranyszabálya
2021-10-08  /  Szerző:   /   Egyéb, Szerelem Le szeretnéd zárni a múltat? Válás után új életet szeretnél kezdeni, de nem tudod hogyan? Fogadd meg az alábbi öt aranyszabályt, hogy minél előbb párra találj!

1. Emelkedj felül a haragon és a keserűségen


Tekints úgy a válásra, mint egy üzleti kapcsolatra. Cégek és emberek válnak el egymástól nap, mint nap. Fogadd el, hogy a dolgok nem működtek, de törődj még a másikkal, mert valószínű sok jó dolog is volt a kapcsolatban, amire szívesen emlékezel. A harag hasonlóan erős kötelék, mint a szerelem. Ha haragszunk még a párunkra, azzal magunkat akadályozzuk a továbblépésben.

2. Alakíts ki jó kapcsolatot párod és gyermeked között


Egy új párkapcsolat kialakítása sok nehézséget rejt magában, főleg ha valamelyik félnek gyermeke is van. A szerelmes szülő kénytelen kettészakadni új párja és gyermeke között, hogy mindenki igényét kielégítse. A gyermeket pedig picit sem érdekli, hogy a mama vagy a papa most egy új szakaszába ért, amit szeretne úgy megélni, hogy a korábbi párkapcsolat kudarcához vezető hibákat elkerülje. Ugyanakkor az új és szerelmes társ sem fogadja el könnyen, hogy a kedvese folyton gyermeke ügyeivel van elfoglalva. Viszont ha a pár képes kivárni, hogy mindenki megtalálja a helyét, és jó kapcsolat alakuljon ki köztük, lehet, hogy a felnőttek és a gyerekek is sokat gazdagodnak. Ehhez nagyon fontos, hogy az új pár türelmesen, a körülményekhez alkalmazkodva támogassa egymást és a bonyolult helyzet résztvevőit.

3. Nyiss az új emberek felé


Egy válás mindenki számára hatalmas trauma, és talán úgy érezhetjük, nincs tovább.  De ha nem akarunk egyedül megöregedni, el kell képzelnünk, hogy új lehetőségek is várnak ránk, csak nyitnunk kell az emberek felé. Az sem gond, ha először csak új ismeretségeket, barátokat szerzünk, később majd jönnek más lehetőségek is.

4. Az online ismerkedés jót tehet


Kezdetben tanuljunk meg újra randizni és nem kötődni valakihez. Válás után érdemes hasonlóságra alapuló barátságokat építeni. Például, ha hasonló a hobbitok, akkor máris van egy közös kapcsolódási pont.

5. Adj időt magadnak


Pszichológusok szerint nagyjából 3 évig tart egy válás utáni teljes felépülés. Ha 10 évig voltunk házasok, körülbelül ennek az időnek a fele, amíg teljesen elengedhetjük a volt párunkat. Miért? A pár szétválásával gyakran jár együtt a család, a vagyon szétválasztása is. Az érzelmekről nem is szólva. Persze nem kell várnunk éveket, hogy elkezdjünk másokkal randizni, de elkapkodni sem szabad. Sokan mennek bele túl gyorsan egy másik kapcsolatba, aminek sokszor nem lesz jó vége.