Az almaecet jótékony hatása
2023-08-28  /  Szerző:   /   Egyéb, Tudtad-e?

Nagyszüleink generációja még tökéletesen tisztában van azzal, hogy milyen házi szerekkel lehet kiváltani az orvosságokat számos esetben. Az egyik sokoldalú szer, amit gyakran bevetettek, az almaecet volt. Ismerd meg te is, mennyi mindenre jó!

1. Fejfájás

Ha rád tör a fejfájás, gyorsan keverj össze 2 evőkanál almaecetet 2 evőkanál mézzel, majd hajtsd le az italt. Gyors segítséget nyújt a gyógyszerek helyett!

2. Krónikus fáradtság

Ugyanezt a keveréket akkor is bevetheted, ha folyamatosan fáradtnak érzed magad, csak ebben az esetben minden este igyál meg egy ilyen adagot, közvetlenül lefekvés előtt. Meglátod, hamarosan tele leszel energiával.

3. Magas vérnyomás

Gyógyszerek helyett próbáld ki ezt a módszert! Keverj egy pohár vízbe 2 evőkanál almaecetet, és naponta háromszor, minden étkezés előtt idd meg.

4. Pattanások

Az almaecet a pattanásokra is csodaszer. Készíts tonikot: egy rész almaecetet keverj össze 2-3 rész vízzel, és ezzel töröld át az arcodat naponta 2-3 alkalommal.

5. Fogyás

Ha minden reggel éhgyomorra megiszol egy pohár vizet, amibe 2-3 evőkanál almaecetet keversz, akkor természetes módon csökken az étvágyad, és könnyebben fogysz majd.