Az alapozás aranyszabályai
2020-10-06  /  Szerző:   /   Egyéb, Rúzs

A sminkelés a legtöbb nő életében egy mindennapos elfoglaltság, amiben viszonylag profik is vagyunk. Ennek ellenére vannak olyan részei, melyeket még tökéletesíteni szeretnénk. Az alapozás is ezek közé tartozik, így most bemutatjuk a tökéletes alapozás lépéseit.

Eszközök

A drogériák polcain már annyi különböző ecsetet és szivacsot lehet találni, hogy sokszor azt sem tudjuk, hogy egyáltalán melyiket kellene használnunk. Ez leginkább az alapozó felvitelénél szokott problémát okozni. Nézzük, melyik eszköz milyen típusú alapozóhoz illik.

1. Ecset

Rengeteg különböző méretű és fajtájú ecset kapható, melyeknél még a sörték is eltérőek, hiszen léteznek természetes és szintetikus változatok is. Az ecsetek formája is eltérő, ugyanis az alapozó fajtájától függ, hogy melyiket érdemes használni. Egy kabuki ecsettel például a porállagú alapozót lehet tökéletesen felvinni.

2. Szivacs

A szivacs tökéletes választás az alapozó felvitelére és eldolgozására, mert rendkívül könnyű vele egyenletesen felvinni és eloszlatni.

3. Ujjak

Az ujjainkkal szuperül fel tudjuk vinni az alapozót, így bátran használjuk a kezeinket a sminkelés ezen lépésénél. Nagyon fontos azonban, hogy előtte mindig alaposan mossunk kezet, nehogy a baktériumokat is szétkenjük az arcunkon.

Az alapozó színe és fajtája

A megfelelő árnyalatú alapozónak a megtalálása nem könnyű feladat, ha azonban a nyakunk színét vesszük alapul, akkor nem igazán lőhetünk mellé. Amennyiben nem találunk számunkra megfelelő színű alapozót, akkor bátran keverjünk össze egy világosabbat egy sötéttel. Egy kis gyakorlás után pikk-pakk ki tudjuk keverni a számunkra tökéletes árnyalatot.

Az alapozó állagát mindig a bőrtípusunknak megfelelően kell kiválasztanunk. A száraz bőr imádja a hidratáló hatású termékeket, míg a kevert, illetve zsíros vagy pattansásos bőrűek olyan alapozó mellett döntsenek, ami nem tartalmaz olajat és jó a fedőképessége. Zsíros bőr esetén például nagyon jó választásnak bizonyulnak a mineral, azaz ásványi alapozók.Az alapozó felvitele lépésről lépésre

Az alapozó felkenése során rengeteg hibát véthetünk, melyek következtében maszkszerű hatása lehet a sminkünknek. De az is sokat ront a végeredményen, ha a széleket nem dolgozzuk el alaposan, azaz láthatóak maradnak az átmenetek. Épp emiatt szeretnénk megosztani az alapozó felvitelének menetét lépésről lépésre.

1. Mielőtt felkennénk az alapozót mindig alaposan tisztítsuk meg az arcunkat. A legideálisabb választás egy olyan termék, ami nem csak a szennyeződéseket távolítja el, hanem az elhalt hámsejteket is, aminek köszönhetően tartósabb lesz a sminkünk.

2. A tisztítás után következik az ápolás, hiszen arcbőrünk megfelelő hidratálása is elengedhetetlen. Természetesen várjuk meg, míg teljesen beszívódik a krém, és csak utána lássunk neki a sminkelésnek.

3. Még a szakértők véleménye sem egyezik meg abban, hogy a concealert az alapozó előtt vagy után érdemes-e felvinni, azonban egy jó alapozó egyes esetekben még a concealer használatának szükségességét is kiváltja. A concealer esetében mi magunknak kell rájönnünk, hogy számunkra melyik verzió válik be, így bátran próbálkozzunk.

4. A tökéletes végeredmény érdekében az arcunk közepén kezdjük el felvinni az alapozót, majd onnan haladjunk kifelé. Ne feledkezzünk meg az alapozó alapos eldolgozásáról sem, főleg a széleken!

5. Ha kontúrozni is szeretnénk, akkor tegyünk egy kevés világos színű concealert az orrunkra. Ha pedig ki szeretnénk emelni az arccsontunkat, akkor egy sötétebb concealert vigyünk fel arcunk azon részére.

6. Az utolsó lépéssel tesszük fel az i-re a pontot. Ehhez egy kevés pirosítóra lesz szükségünk, amit az arccsontunk alá kell felvinnünk. Egy highlighter is jó választás lehet, ha friss és üde hatást szeretnénk elérni.

Forrás: Activebeauty