Az 5 legfontosabb teendő, amint hazaérsz a strandról
2020-07-29  /  Szerző:   /   Egyéb, Rúzs

Nyáron az egyik legjobb elfoglaltság a strandolás, amikor magunk mögött hagyunk mindent, és egész nap pancsolunk és élvezzük a napsütést. A nap végén azonban van pár teendőnk, melyekre muszáj figyelnünk annak érdekében, hogy szépek és egészségesek maradjunk.

1. Alapos tisztítás

Egy strandon töltött nap után sose feledkezzünk meg bőrünk megfelelő tisztításáról, hiszen alaposan el kell tüntetnünk a korábban felkent fényvédőkrémet, illetve a klórt vagy más szennyeződéseket. Álljunk be a zuhany alá, és egy hidratáló tusfürdővel mossuk meg minden porcikánkat, majd langyos vízzel öblítsük le magunkat. Napozás után mellőzzük a bőrradír és az alkoholos tisztítók használatát, továbbá a borotválást is, hiszen ezek irritálhatják a bőrünket. A zuhany alól kilépve óvatosan töröljük meg a testünket egy puha törülközővel. Sose dörzsöljük a bőrünket, hiszen azzal kárt tehetünk benne.

2. Napozás utáni krémek

Ezeket a készítményeket úgy találták ki, hogy megnyugtassák az igénybevett bőrt, továbbá pótolják az elvesztett nedvességet. A napozás utáni krémeknek pont az a lényegük, hogy gyorsan beszívódjanak a bőrbe, hűsítsék azt, továbbá ellássák minden fontos vitaminnal – C- és E-vitamin – és tápanyaggal. Nagyon jó hatással lehet a bőrünkre egy olyan készítmény, ami tartalmaz körömvirágot, aloe verát vagy glicerint. Utóbbi megvédi a bőrünket a kiszáradástól.

3. Tilos a parfüm!

Egy strandon töltött nap után mindenáron kerülnünk kell a mesterséges tartósítószereket, színezékeket és kémiai adalékanyagot, ezek ugyanis irritálhatják a bőrünket. Aznap épp ezért ajánlott lemondani a kedvenc parfümünk használatáról is.

4. Folyadékfogyasztás

Természetesen nem csak a bőrünk nedvességtartalmát kell pótolnunk, hanem a szervezetünkét is, hiszen így tudjuk megvédeni azt a kiszáradástól, és ezáltal még az enyhébb ráncok megjelenését is elkerülhetjük. Igyunk 1-2 pohár szénsavmentes ásványvizet vagy cukrozatlan teát, de akár ehetünk magas víztartalmú gyümölcsöket vagy zöldségeket is – mint például dinnyét, őszibarackot, szőlőt, almát, uborkát és paradicsomot.

5. Hajápolás

Természetesen a hajkoronánknak is szüksége van az ápolásra, hiszen az UV-sugárzás a hajszálainkat is károsíthatják. Miután hazaértünk, mossuk meg alaposan a hajunkat egy lágy samponnal, majd használjunk egy napozás utáni balzsamot vagy pakolást, melyek minden szükséges ápolószerrel látják el a tincseinket.

Forrás: Activebeauty.hu