Árulkodó tincsek - tudd meg, melyik hajszín milyen személyiségre utal!
2020-01-16  /  Szerző:   /   Egyéb, Rúzs

Rengeteg sztereotípia lengi körül a különböző hajszíneket. Ilyen például az, hogy a szőkék buták, a vörösek pedig boszorkányok. Lássuk, hogy melyik igaz, és melyik nem. Te magadra ismersz a leírások alapján?

Fekete 

Tudtad, hogy a Föld lakosságának fele fekete hajú? Minden hajszínhez köthető valamilyen sztereotípia, így a feketéhez is. Rengetegen úgy vélik, hogy a feketék csábítóak, titokzatosak és egy picit melankolikusak. Utóbbiból adódik az is, hogy a fekete hajú személyeknél gyakran figyelhetőek meg hangulatingadozások, illetve dührohamok. Ezekhez a tulajdonságokhoz a munka területén hozzáadódik a céltudatosság is, így gyakran sikeresek és rendkívül megbízhatóak.


Barna

A fekete után a barna hajszín a második legelterjedtebb a Földön. A legtöbb barna hajú ember Európában él. A barna hajszínhez sokan kiegyensúlyozottságot és földhözragadtságot társítanak, továbbá úgy vélik, hogy nagyon jól tűrik a stresszt, így a munkában jól terhelhetőek. A kedvesség és az udvariasság szintén jellemző rájuk.


Szőke

Születésünkkor nagyon sokan szőkék vagyunk, de ez a legtöbb esetben megváltozik, hiszen a világ népességének mindössze 2-4 százaléka marad hosszútávon szőke, így nem csoda, hogy rengetegen vágynak erre a hajszínre. Előbbire természetesen az is rászolgál, hogy a szőkéket erotikusnak és érzékinek tartja a közvélemény, mindemellett azonban gyakran merülnek fel velük kapcsolatban a gyerekes és naiv szavak is. Több kutatás továbbá arra is rávilágított, hogy a szőke nők gyakran ridegek, és ritkán mutatják ki az érzelmeiket.


Vörös

A vörös hajszín még a szőkénél is ritkább, ugyanis a világ teljes lakosságának csak 2 százaléka büszkélkedhet ezzel a különleges hajszínnel. Ennek köszönhető, hogy a középkorban boszorkányoknak hitték a vörös hajú nőket. Már akkor nagyon titokzatosnak tartották őket. A vörösek zömében rettentő büszkék, temperamentumosak, ami annak is köszönhető, hogy a hajszínük miatt hiányzik a szervezetükből egy bizonyos hormon, ami meggátolna a túlzott feszültségérzetet.


Forrás: Activebeauty