Anyák napi DIY ajándék tippek
2019-05-04  /  Szerző:   /   Egyéb, Rúzs Holnap anyák napja! Kényeztessük édesanyánkat saját készítésű finomságokkal és ajándékokkal, hogy érezze, mennyire szeretjük őt! Alábbi cikkünkben bemutatunk 4 egyszerű, de látványos ötletet, amit mindenki el tud majd készíteni az édesanyjának.

lany

Egyedi mintás bögre

Szinte minden anyuka szereti a szép bögréket. Ezt a pöttyös bögrét pedig gyerekjáték elkészíteni. Mindössze egy fehér bögrére és egy színes körömlakkra van szükség  hozzá és nincs más teendőnk, mint telepöttyözni a körömlakkal a bögre teljes felületét és hagyni megszáradni. Ha nem szeretnénk körömlakkal dolgozni és valamilyen egyéb mintát szeretnénk a bögrére rajzolni, azt is megtehetjük, ehhez csak porcelánfilcre van szükség, amihez írószer- hobbi vagy művészellátó boltokban juthatunk hozzá. Az alaposan elmosott és megszárított bögrére ugyanúgy rajzolhatunk – célszerű a mintát előre megtervezni-, mint egy papírra. Ha készen vagyunk, tegyük a bögrét 160 fokos sütőbe 30 percre, így a minták bírni fogják a mosogatógépben tisztítást is.

ruzs

Anyák napi muffin csokor

Muffint sütni pofonegyszerű. Csak azt kell tudnunk, édesanyánk melyiket szereti a legjobban. Ha elkészültünk vele, csomagoljuk a muffinok alját díszpapírba – a morzsálódást megelőzendő-, majd szúrjuk hurkapálcára és rendezzük muffin-csokorba őket. Aki nem szokott sütni, próbálja a szupermarketekben kapható muffin-keveréket, melyek elkészítése még a kezdőknek is pofonegyszerű.

ruzs

Bőrradír házilag

Készítsünk szépítő bőrradírt! A cukorból készült bőrradírok olcsón, egyszerűen elkészíthetők, ráadásul valóban hatékonyak. Használjunk barna cukrot, jojoba- vagy mandula olajat, és keverhetünk hozzá gyógynövényeket, például rozmaringot vagy borsmentát, kamillavirágot, de akár fahéjat is. Szerezzünk be egy tetszetős, csatos üveget, töltsük tele az elkészült bőrradírral és díszítsük masnival!

ruzs

Finomságok doboza

Ha édesanyánk szereti a finomságokat, készítsünk házilag, az ízlése szerinti csokoládé bonbonokat, és ha elkészültek, csomagoljuk őket csillogó csomagolópapírba! Nagyobb szupermarketekben lehet kapni szilikonos formát, amibe csak bele kell önteni az olvasztott csokoládét és megvárni, míg kihűl. Amikor még olvadt a csoki, a bonbon közepébe nyomhatunk diót, mandulát, mazsolát vagy bármilyen aszalt gyümölcsöt és a tetejét is ugyanezekkel a finomságokkal díszíthetjük. Tároláshoz beszerezhetünk egy csatos befőttes üveget, amit masnival díszíthetünk vagy egy szép díszdobozba is beletehetjük a finomságokat.

ruzs

Forrás: Activebeauty