Amikor már feladnád – hogyan tartsd életben a reményt a szerelemre?
2023-02-08  /  Szerző:   /   Egyéb, Szerelem

Ismerősnek tűnnek az alábbi mondatok?

„Nem szabad túlságosan kötődnöm egy férfihoz sem, mert úgyis elhagy. Mindig ez történik.”

„Semmi értelme reménykednem, mert soha nem működik. Inkább szakítok, még mielőtt engem utasítanának vissza.”

„Nem értem a férfiakat. Olyanok, mint egy megoldhatatlan kirakó.”

Ezek azok a negatív beidegződések, amelyekkel saját magunkat próbáljuk védeni a szerelmi csalódásoktól, és amelyek miatt inkább a szingli életet választjuk újra meg újra. Sajnos ezek a mantrák nem csak kizárják a kudarcokat, és a fájdalom esélyét, de a szerelem és boldogság lehetőségétől is megfosztanak.

Minél többször mondogatod ezeket magadban, annál inkább elhiszed majd, hogy a randizás egyszerűen nem működik számodra, és feladod anélkül, hogy egyáltalán megpróbálnád.

Persze önmagad előtt ezt nem vallod be, sőt. Azt gondolod, hogy Te igenis mindent megteszel azért, hogy végre megtaláld a párod. De ezzel a negatív hozzáállással, és általános rossz előítéletekkel a kisugárzásodban tényleg nem is fog működni egy próbálkozás sem, hiszen egy valódi elköteleződéshez nyitottságra, szenvedélyre van szükség.

Mit tehetsz azért, hogy legyőzd a félelmeidet, és helyreállítsd az önbizalmad a társkeresés során?

1. Minden új ismeretségre és randira tekints úgy, mint egy tiszta lap. Válaszd el a gondolataidtól, a múltadtól, a rossz emlékektől. Inkább könyveld el egy új lehetőségként, amellyel megismerhetsz valakit, akinek semmi köze és semmi tennivalója nincs a múltaddal.

2. Ha elöntenek a negatív gondolatok, akkor anélkül, hogy belelovallnád magad, engedd tovább őket, és próbálj visszatérni a jelenbe és éld át valóban, ami épp történik körülötted. A randevú nem a fejedben zajlik, hanem a valóságban, ezért ott kell lenned.

3. Legyél nyitott valami újra és másra. Ha az agyad azt súgja, hogy a régi partnereid mind megcsaltak, akkor keress más típusú jelölteket, akik kicsit sem emlékeztetnek egyik exedre sem.

4. Meg kell értened, hogy különbség van irreális reménykedés és az új iránti fogékonyság között. Fordítsd meg a dolgot. Ne a társkeresési szokásaidon változtass, hogy elkerüld a visszautasítást, hanem fogadd el, hogy a randizás kockázattal jár. Ha tetszik valaki, akkor mondd el neki, ha újra szeretnél valakivel találkozni, akkor kérj második randevút. Lehet, hogy nem lesz a válasza, de ha meg sem próbálod, akkor soha nem is fogod megtudni.

Ez is érdekelhet! - 7 módszer, amellyel igazi kapcsolatot alapozhatsz meg az első randin

5. Nincs mások felett kontrolod, ezért csak saját magadra kell koncentrálnod. Ismerkedj úgy, ahogyan számodra kényelmes. Olyan döntéseket hozz, amelyektől Te jobban érzed magad. Amint el kezdesz magaddal törődni, azonnal növekedni fog az önbizalmad is, és erősebb leszel. Fektess nagyobb hangsúlyt arra a részedre, amely vágyik a szerelemre, egy párkapcsolatra, és képzeld el, hogy milyen lenne a számodra ideális társ. Ezzel energiát viszel az ismerkedésbe, és a jó dolgokra fogsz tudni koncentrálni a negatívak helyett.