Almás narancsos sütőtök krémleves
Ha ősz, akkor indul a sütőtök szezon. Mi is lehetne kellemesebb egy szürke, esős délutánon, mint egy krémes, melengető és színekben gazdag leves?
Hozzávalók:
3 darab alma
1 darab narancs
45 ml olívaolaj
1 kg Sütőtök
1.5 dl tejszín
1 darab vöröshagyma
7 dl zöldség alaplé
Almás narancsos sütőtök krémleves elkészítése:
Szeleteld fel, magozd ki és készítsd el a tököt 200°C-on 40-50 perc alatt.
Egy lábosban pirítsd meg a hagymát, majd add hozzá a meghámozott, felkockázott almát.
Reszeld bele a narancs héját, és facsard bele a levét.
Add hozzá a megsült tököt, öntsd fel alaplével, és főzd össze.
Pürésítsd, keverd hozzá a tejszínt, majd fűszerezd sóval, borssal.