Almás-fahéjas házi granola
Hozzávalók (kb. 180 g kész granolához - 6 adag):
-100 g zabpehely (gluténmentes vagy hagyományos)
-1 közepes alma (kb. 175 g)
-30 g dió
-1/3 teáskanál fahéj
-1 csipet só
Elkészítés:
Az almát hámozd meg (ha szeretnéd), majd reszeld le apró lyukú reszelőn. Ne nyomd ki a levét, mert ettől lesz igazán szaftos a granola.
Add hozzá a zabpelyhet, az apróra vágott diót, a fahéjat és a sót. Alaposan keverd össze – egy kissé ragacsos masszát kapsz.
Tedd a keveréket az air fryeredbe, lehetőleg egyenletesen eloszlatva - vagy sütőpapírral bélelt tepsire.
Süsd 170 fokon 15 percig – 5 és 10 percnél keverd át egy kanállal, hogy egyenletesen piruljon - ha sütőben sütőd akkor 180 fokon kb 20 percig.
Ezután tekerd fel a hőfokot 200 fokra, és süsd további 2-3 percig, hogy ropogósabb legyen.
Hűtsd ki teljesen, majd tárold légmentesen zárható üvegben vagy dobozban.
Tálalási tipp:
Keverd el egy adag Skyr-rel vagy más magas fehérjetartalmú joghurttal, és szórd meg friss gyümölcsökkel – például bogyós gyümölcsökkel, barackkal vagy banánnal. Így egy teljes értékű, rostban és fehérjében gazdag étkezést kapsz, ami délig kitart!