Almás-fahéjas házi granola
2025-07-11  /  Szerző:   /   Egyéb, Rúzs

Hozzávalók (kb. 180 g kész granolához - 6 adag):

-100 g zabpehely (gluténmentes vagy hagyományos)

-1 közepes alma (kb. 175 g)

-30 g dió

-1/3 teáskanál fahéj

-1 csipet só

Elkészítés:

Az almát hámozd meg (ha szeretnéd), majd reszeld le apró lyukú reszelőn. Ne nyomd ki a levét, mert ettől lesz igazán szaftos a granola.

Add hozzá a zabpelyhet, az apróra vágott diót, a fahéjat és a sót. Alaposan keverd össze – egy kissé ragacsos masszát kapsz.

Tedd a keveréket az air fryeredbe, lehetőleg egyenletesen eloszlatva - vagy sütőpapírral bélelt tepsire.

Süsd 170 fokon 15 percig – 5 és 10 percnél keverd át egy kanállal, hogy egyenletesen piruljon - ha sütőben sütőd akkor 180 fokon kb 20 percig.

Ezután tekerd fel a hőfokot 200 fokra, és süsd további 2-3 percig, hogy ropogósabb legyen.

Hűtsd ki teljesen, majd tárold légmentesen zárható üvegben vagy dobozban.

Tálalási tipp:

Keverd el egy adag Skyr-rel vagy más magas fehérjetartalmú joghurttal, és szórd meg friss gyümölcsökkel – például bogyós gyümölcsökkel, barackkal vagy banánnal. Így egy teljes értékű, rostban és fehérjében gazdag étkezést kapsz, ami délig kitart!