Almarózsák recept
Hozzávalók 12 darabhoz:
-4 piros alma
-1/2 citrom leve
-10 dkg baracklekvár
-2 ek barna cukor
-2 cs. előre kinyújtott friss leveles tészta
-vaj a sütőformákhoz
-porcukor a szóráshoz
Elkészítés:
Az almákat megmossuk, félbevágjuk, kicsumázzuk, és hajszálvékonyan felszeleteljük – nem hámozzuk meg. Egy tálba vizet teszünk a citromlével, és az almaszeleteket belerakjuk. A mikróban 2-5 percig melegítjük, hogy az almák kissé megpuhuljanak, de ne legyen belőlük pép. Erre azért van szükség, hogy a szeletek ne töredezzenek el, amikor feltekerjük a rózsákat.
A sütőt 180 C-fokra előmelegítjük. A muffinsütőforma mélyedéseit kikenjük vajjal. A lekvárt megmelegítjük a cukorral.
A leveles tésztákat kitekerjük, 6-6 egyforma csíkra vágjuk keresztben. Megkenjük a lekvárral, és egyik oldalán hosszában elrendezzük a lecsepegtetett almaszeleteket, úgy, hogy kissé fedjék egymást és túlérjenek a tészta szélén. A tészta másik felét ráhajtjuk és az egyik oldalról feltekerjük. A muffinmélyedésekbe helyezzük a tésztarózsákat, és a sütőben 15-20 perc alatt aranybarnára sütjük. Porcukorral meghintve tálaljuk.
Munka: kb. 30 perc
Fogyasztható: kb. 1 óra múlva
1 darab: 225 kcal