Áfonyás tiramisu
2025-06-01  /  Szerző:   /   Egyéb, Rúzs

Hozzávalók 4 személyre:

-25 dkg áfonya + a tálaláshoz

-3 ek. cukor

-1/2 citrom leve

-1 ek. kukoricakeményítő

-25 dkg mascarpone

-½ dl tej

-3 ek. porcukor

-1 csomag vaníliás cukor

-2 ek. amaretto likőr

-15 dkg babapiskóta

-1 dl erős feketekávé

-2 ek. kakaópor a tálaláshoz

Elkészítés:

Az áfonyát megmossuk, kisebb edényben hozzáadjuk a cukrot, a citromlevet és a keményítőt. Állandóan kevergetve, sűrű krémet főzünk belőle. Hagyjuk kihűlni.

A mascarponét kikeverjük a tejjel, a porcukorral, a vaníliás cukorral és a likőrrel.

Kisebb tálban elkezdjük rétegezni a desszertet. Alulra kerül egy sor, a kávéban megforgatott babapiskóta, erre kerül a fele adag mascarponekrém, majd a rákenjük az áfonyakrémet. Jöhet egy sor mártott babapiskóta, a krém másik fele.

A végén megszórjuk a desszertet a kakaóporral. 2-3 órára betesszük a hűtőbe dermedni. Tálaláskor áfonyaszemekkel díszítjük.

Munka: kb. 40 perc

Fogyasztható: kb. 3,5 óra múlva