Áfonyás tiramisu
Hozzávalók 4 személyre:
-25 dkg áfonya + a tálaláshoz
-3 ek. cukor
-1/2 citrom leve
-1 ek. kukoricakeményítő
-25 dkg mascarpone
-½ dl tej
-3 ek. porcukor
-1 csomag vaníliás cukor
-2 ek. amaretto likőr
-15 dkg babapiskóta
-1 dl erős feketekávé
-2 ek. kakaópor a tálaláshoz
Elkészítés:
Az áfonyát megmossuk, kisebb edényben hozzáadjuk a cukrot, a citromlevet és a keményítőt. Állandóan kevergetve, sűrű krémet főzünk belőle. Hagyjuk kihűlni.
A mascarponét kikeverjük a tejjel, a porcukorral, a vaníliás cukorral és a likőrrel.
Kisebb tálban elkezdjük rétegezni a desszertet. Alulra kerül egy sor, a kávéban megforgatott babapiskóta, erre kerül a fele adag mascarponekrém, majd a rákenjük az áfonyakrémet. Jöhet egy sor mártott babapiskóta, a krém másik fele.
A végén megszórjuk a desszertet a kakaóporral. 2-3 órára betesszük a hűtőbe dermedni. Tálaláskor áfonyaszemekkel díszítjük.
Munka: kb. 40 perc
Fogyasztható: kb. 3,5 óra múlva