A torma jótékony hatásai
2023-04-15  /  Szerző:   /   Egyéb, Rúzs

A tormából gyakran marad, hiszen nem lehet pontosan kiszámolni, hogy milyen mennyiségre van szüksége a családnak húsvétkor. A frissen reszelt tormát a népi gyógyászatban használják, például pakolásként is igen hatásos ez a növény.

Ízületi panaszokra keverjünk össze a frissen reszelt tormát négy evőkanál sovány túróval, kenjük be a fájós területet fél centi vastagon, és 10 percig hagyjuk hatni, majd öblítsük le.

A kiszáradt sarok vagy könyök bőrét hámlasztó hatásának köszönhetően gyorsan regenerálja. A reszelttormát keverjük el joghurttal, és ezzel kenjük be száraz részt és hagyjuk hatni pár percig.

A felső légutak hurutja esetén a torma és méz keveréke igen hatásos lehet. A torma túlzásba vitt fogyasztása azonban irritálhatja a nyálkahártyát, és vigyázzunk, hogy a frissen reszelt torma ne kerüljön a szemünkbe. Várandós anyák, vesebetegek nagy mennyiségben ne fogyasszák a tormát.

A kutatások bebizonyították, hogy a frissen reszelt torma baktérium- és vírusölő hatása félnapon át tart. A torma antibakteriális hatását a benne található glikozidoknak köszönheti.