A szenvedély fenntartása párkapcsolatunkban – avagy hogyan maradjon meg a romantika?
2022-03-26  /  Szerző:   /   Ajánló
A legtöbb párkapcsolat rózsaszín köddel indul, viszont ez gyorsan képes alábbhagyni. Ilyenkor sajnos gyakori problémát jelent, hogy a párok elhidegülnek egymástól. Az együttélés megszokássá válik, ahogyan a szex és a reggeli puszi is. Pedig a szenvedély ugyanúgy megmaradhatna, mint az elején. Lássuk, mit tehetünk ezért!

Közös programok szervezése

A közös filmnézés és a hálószobán túl is van élet, bár sokan hajlamosak megfeledkezni erről. Az intimitást az élet bármely területére ki lehet terjeszteni. Itt pedig nem szükséges előre terveznünk. Sőt valójában a spontaneitás sokkal többet jelent, mintha gépies módon iktatnánk be a párunkkal közös programokat. Ha épp szeretnénk egy relaxáló masszázzsal töltött napot vagy közös főzést eltölteni párunkkal, abba igencsak belecsempészhetjük a romantikát, így akár a vasárnapi ebéd elkészítése is lehet romantikus alkalom számunkra. Egy különleges, romantikus dizájnnal ellátott konyhai eszköz például igencsak meghozhatja párunk kedvét is ehhez. A nagyobb webáruházak, mint például az Alza oldalán pedig gyakran találhatunk ilyen főzőeszközöket.

Az őszinteség fontossága

Ha valami bánt, ne haraggal vagy sértődéssel reagáljuk – ez csak vitákat és félreértéseket szül. Viszont ugyanezt eredményezi az elfojtás is, tehát jobb, ha őszinték vagyunk. Érdemes azonban odafigyelnünk a megfelelő, higgadt közlési módra. Osszuk meg párunkkal, amit érzünk. A férfiak is szeretik hallani, ha éreztetjük velük, hogy szerelmesek vagyunk beléjük. Ne megbeszéléseket tartsunk, hiszen itt a párunkról van szó, nem pedig egy üzleti tárgyalásról. A férfiak a mítoszokkal ellentétben egyébként sem kedvelik a „beszéljük meg” jellegű mondatokat. Egy pohár finom bor mellett egyszerűen csak beszélgessünk arról, hogy mi az, ami jobb lenne nekünk. Egy ilyen intim beszélgetés megnyitja a feleket, és így jobban megismerhetjük egymás igényeit.

Odafigyelés mindennapi gesztusaink során

A férfiak is szeretik a finom érintéseket, vagy ha megdicsérik őket, mert épp jól néznek ki. Felejtsük el, hogy ez csak kizárólag a nőknek esik jól. Sok nő esik abba a hibába, hogy bár elvárja a dicséretet és flörtöket, viszont ezt nem viszonozza partnere felé. Aztán sokan csodálkoznak, hogy férfitársuk miért hagyja abba a bókolást egy idő után... A férfiak is érző lények, akiknek ugyanúgy jól esik a bókolás és a kedveskedés. Ne hagyjuk, hogy gépiessé váljanak vagy teljesen megszűnjenek ezek az apróságok kapcsolatunkban – másképp valóban kihal majd a romantika belőle.