A kókuszolaj ezer meg egy jó hatása
2021-08-17  /  Szerző:   /   Egyéb, Tudtad-e?

Bőrápolás

A kókuszolaj nem csak nedvességgel látja el a bőrt, de antibakteriális hatása is van, így számos problémára lehet gyógyír. Szuper tulajdonságainak hála főleg a száraz bőrűeknek ajánlott a használata, de azoknak is, akik le szeretnék lassítani a bőr öregedését és a ráncok megjelenését. Ezeken kívül az aknéval és a pattanásokkal is szembeszáll.

Rengeteg nő éjszakai krémként használja a kókuszolajat, vagy épp a testápolót váltja ki vele zuhanyzás vagy fürdés után. Amennyiben már a kádban ki szeretnéd élvezni a kókuszolaj jótékony hatásait, akkor tegyél egy evőkanállal a vízhez.Hajápolás

Ha száraz, fénytelen és töredezett a hajad, akkor mindenféleképp próbáld ki a kókuszolajat! Természetes módon teszel jót vele a fürtjeidnek, ugyanis nedvességgel látja el, továbbá selymessé varázsolja azokat. Sőt mi több, a hajgyökereket is stimulálja, aminek köszönhetően megelőzheted a hajhullást.

A kókuszolaj rengeteg telített és csak kevés telítetlen zsírsavat tartalmaz, aminek következtében az olaj egy vékony védőréteget képez a hajszálakon. Ha száraz, sprőd és vastag hajszálaid vannak, akkor egy kókuszolajos kezelés után sokkal puhább és selymesebb lesz a hajad. Száraz fejbőr esetén is bátran alkalmazd, azonban zsíros vagy vékony szálú haj esetén kerüld a kókuszolajat.


Szájhigiénia

Meglepő módon a kókuszolaj a szájhigiéniában is rendkívül fontos, így egyre sűrűbben kerül bevetésre. Ennek oka, hogy támogatja a kalcium és a magnézium felszívódását és felvételét, aminek köszönhetően megóvhatod fogaid egészségét. Antimikrobiális és antivirális hatása miatt pedig a fogak és íny egészségére is jótékony hatással van.

Egy tudományos kutatás továbbá arra a megállapításra jutott, hogy a kókuszolaj hatékonyan fellép a fogszuvasodással és a baktériumokkal szemben, ami a benne található laurinsavnak köszönhető.

Háztartás

Gondoltad volna, hogy a kókuszolajat a háztartásban is használhatod? Pedig így van! A bőrből készült cipőket, bútorokat vagy kabátokat fényessé és simává varázsolhatod vele. Arra azonban figyelj, hogy például szarvasbőrre soha ne használd!

A fát szintén leápolhatod kókuszolajjal, így ismét fényes lesz az asztal, a polc, de akár a falépcső is.

Megvágtad magadat, de épp elfogyott a sebtapasz? Ebben az esetben kend be a sebet egy kevés kókuszolajjal, ami megvédi a kórokozóktól, továbbá gyorsítja a gyógyulási folyamatot. Sőt, még a hegesedést is megakadályozhatja.

Forrás: Activebeauty