A 6 legfontosabb ok, amiért nem szabad lemondanod a szerelemről!
2022-10-04  /  Szerző:   /   Egyéb, Szerelem

Mindenki járt már abban a bizonyos cipőben, mindenki tudna róla hosszasan mesélni és panaszkodni. De ahelyett, hogy egy szakítás után még hónapokkal is csak magadat siratod, és szerencsétlenségként éled meg, inkább válts nézőpontot!

Jól tudjuk, hogy már maga a randizás gondolata is elrettentőnek tűnik az elején, és persze félsz, hogy megint ugyanúgy jársz, mégsem zárkózhatsz be örökké. A szerelemért megéri kockáztatni. Sőt. A szerelmet választani az önsajnálat helyett, a legegészségesebb dolog, amit megtehetsz a lelkedért. Cikkünkben összegyűjtöttük a legfontosabb 6 okot, amelyek miatt Te sem mondhatsz le a szerelemről.

1. ok: Nincs még egy olyan gyümölcsöző lehetőség, mint szerelembe esni. Ennek ellenére gyakran mérlegre állítjuk a szerelem által elnyert boldog pillanatokat, illetve a nehézségek okozta fájdalmat, de ez sosem fog valós képet mutatni. Bár jó ötletnek tűnhet bezárni magad előtt az ajtót, és így elmenekülni a potenciális fájdalom elől, de azzal, hogy a szerelmet kizárod, még nem kerülheted el a szenvedést. A szíved biztosan megsínyli, és sorvadásnak indul.

2. ok: Egy szakítás után sokkal jobban kell koncentrálnod a saját igényeidre és vágyaidra. Az elutasítás és a veszteség a legjobb tanítók, az általuk kapott lecke pedig az, hogy nem vagy elég erős. Még. Ha visszatekintesz az eddigi életedre, igenis számtalan ellenpéldával fogod tudni bizonyítani, hogy sokkal erősebb vagy, mint hitted.

3. ok: Mondd csak ki bátran: minden eddigi veszteségedet túlélted. Kedvesebb, bölcsebb és értékesebb lettél ezekkel a tapasztalatokkal a hátad mögött. Amikor egy párkapcsolat véget ér, elvakíthat a veszteség miatt érzett fájdalmad. Hajlamos lehetsz elfelejteni, hogy mennyi mindent kaptál ettől a kapcsolattól, a partneredtől. Emlékezz a szép időkre, a közös élményekre, amelyek jobbá tették az életed.

4. ok: Te is megérdemled, hogy szeressenek, függetlenül attól, hogy mi történt az előző kapcsolatodban. Ha felismered, hogy milyen értékes ember vagy, akkor nemcsak Te fogod jobban érezni magad a bőrödben, hanem a külvilág is vonzóbbnak talál majd. Ha két ember hajlandó tanulni a múltból, akkor sokkal nagyobb eséllyel lesznek képesek egy stabil párkapcsolatot kialakítani és fenntartani együtt.

Ez is érdekelhet! - Randi szakítás után azonnal? Vajon működik a „kutyaharapást szőrével” gyógymód?

5. ok: Egy másik embert szeretni, megéri a kockázatot, függetlenül attól, hogy mi lesz a kapcsolat vége. A szeretet hatására a körülötted lévő egész világot is jobban fogod tudni értékelni. Erősebb lesz a jellemed, önzetlenségre és megértésre tanít. De a legnagyobb haszna a szerelemnek, hogy megmutatja, hogyan fogadd el önmagad olyannak, amilyen vagy.

6. ok: Egy szakítás, egy csalódás azt érezteti Veled, hogy egyedül vagy, magadra hagyatva. De abban a pillanatban, hogy megmered nyitni újra a szíved valaki más előtt, azzal bebizonyítod, hogy bátrabb és szilárdabb vagy, mint valaha.