A 14 legromantikusabb európai célpont – 1. rész
2019-07-10  /  Szerző:   /   Párkapcsolat Ezen a nyáron fedezd fel pároddal Európa legszerelmesebb városait! Hogy melyek ezek?

Cikkünkben csokorba gyűjtöttük azokat a helyszíneket, ahol édes pillanatokat tölthettek el kedveseddel. Találsz köztük igazi nagyvárost, tengerpartot és ódon várakat. A lista korántsem teljes, hiszen a világ bármely pontja lehet a szerelem jelképe, ha azt együtt fedezhetitek fel.

1. Velence (Olaszország)

Mi lehetne romantikusabb annál, hogy kettesben összebújva végighajóztok egy gondolán Velence végtelen lagúnáin, ahol csodaszép barokk és reneszánsz palotákban gyönyörködhettek, és persze meghallgathatjátok az „o sole mio”-t is. Utána vessétek bele magatokat a zegzugos kis utcácskák sűrűjébe, és fedezzétek fel a mesebeli kis gyaloghidakat.

2. Párizs (Franciaország)

Sokak szerint a szerelem fővárosa. A hely hangulata, a fények, a világhírű építészeti alkotások, és a még híresebb kávéházak garantálják, hogy a látogatásotok emlékezetes marad. Reggelizzetek egy kávézó teraszán, aztán gyönyörködjetek a panorámában az Eiffel –torony tetejéről, és andalogjatok kéz a kézben a Szajna partján.

3. Firenze (Olaszország)

Firenze az Arno folyó partján húzódó történelmi város, Toszkána kulturális központja, az UNESCO Világörökségének része, amely számtalan felfedezésre váró kincset tartogat számotokra. Sétáljatok át a Ponte Vecchió hídon, ahol ötvösök és aranyművesek műhelyeiben nyerhettek betekintést a régi idők mesterségeibe. Kötelező látnivaló a Duomo, Olaszország egyik legnagyobb temploma, amelynek kupolájából egész Firenzét belátni. Egy romantikus sétára hív az ország leghíresebb parkja, a Boboli-kert, ahol tavakban, lugasokban, toszkán ciprusokban, és szökőkutakban gyönyörködhettek.

4. Budapest

Természetesen fővárosunk sem maradhat ki a listából, és talán nem is kell részleteznünk, miért. Legyen szó a történelmi belvárosról, vagy akár a Duna-partról, a Ráday utca hangulatos éttermeiről, vagy az Erzsébet téri óriáskerékről, bárki talál megfelelő helyszínt, aki egy kis romantikára vágyik.

Olvasd el ezt is! 7 legszebb randi helyszín Budapesten

5. Sintra (Portugália)

Bár Magyarországtól viszonylag távol esik, Portugália kötelező célpont mindenki bakancslistáján. Sintra az elvarázsolt kastélyok városa, olyan, mintha életre kelt volna Disney mesevilága. Csak egy ugrásra találjátok Lisszabontól a hegyek és a tenger közé ékelődött igazi gyöngyszemet, amely az UNESCO Kulturális Világörökségének része. Látogassátok meg a Nemzeti palotát, majd kiránduljatok fel a hegytetőre is a Mór várhoz, és a Pena Palotához. Készüljetek kényelmes cipővel!

6. Aix-Les-Bains (Franciaország)

Vár Titeket a varázslatos hegyvidék, a Rhone Alpok legszebb városkái. Tegyetek hosszú sétát a hegyek között megbúvó tó kristálytiszta vizű tó partján, látogassatok el a római kori romokhoz, vagy másszatok fel a közeli csúcsokra, ahonnan felejthetetlen panoráma tárul elétek a vidékről.

7. Cinque Terre (Olaszország)

Ha a városok, és a magas hegyek helyett inkább a napsütéses tengerpartot választanátok, akkor a Ligur-tenger legszebb partszakasza ideális számotokra. Az „Öt föld” Nemzeti Park méltán vonzza a látogatókat festői városkáival, a türkizkék tengerrel, a sziklák tetejére épült halászfalukkal.

Folytatjuk…

par