8 dolog, amit egy elvált szingli már biztosan tud
2022-10-05  /  Szerző:   /   Egyéb, Párkapcsolat

Senki nem abban a tudatban mondja ki a boldogító igent, hogy egyszer válás lesz a vége. Többnyire mind a nők és mind a férfiak úgy kötik össze az életüket, hogy az örökre fog szólni, és a szakítás náluk biztosan nem fordulhat elő. De sajnos a gyakorlat sokszor pont az ellenkezőjét hozza, mint amiben bízunk.

Aki egyszer már végigcsinálta, az pontosan tudja, hogy egy válás különösen fájdalmas, stresszes és kirúgja az ember lába alól a talajt. De szerencsére az élet ettől még nem áll meg, és a következő 8 dolgot Te is megtanulhatod egy ilyen tapasztalatból!

A gyógyuláshoz idő kell, de egyszer túl leszel rajta.

Egy válás után meg kell gyászolnod a veszteséget, fel kell dolgoznod a történteket és elfogadnod a megváltoztathatatlan. Ehhez sok türelemre és időre lesz szükséged, de utána készen fogsz állni, hogy megnyílj az új lehetőségek előtt.

A múlthoz való kötődéssel csak a fájdalomhoz ragaszkodsz.

Amíg képtelen vagy lezárni a múltat, addig egy új jövőt sem leszel képes elkezdeni. Fel kell ismerned, hogy ami volt, elmúlt, nem cipelheted tovább. Tartsd meg a szép emlékeket, de ne merengj folyton azon, hogy „mi lett volna, ha…”.

Minden komoly kapcsolatban benne van a kockázat, de az esély a boldogságra is.

Egy szakítás után talán azt érzed, hogy a társkeresés túlságosan kockázatos, és nincs egyensúlyban a várható pozitívumok összessége a kockázat negatívumával. Igaz, hogy a szerelemben benne rejlik a csalódás lehetősége, de amikor végre rátalálsz arra a régóta keresett társra, aki boldoggá tesz, akkor ezek a kezdeti félelmek semmivé foszlanak.

Egy fájdalmas szakítás után jobban fogod értékelni az igaz szerelmet.

Amikor már nem vakít el a fájdalom, illetve a csalódottság, és hideg fejjel képes vagy végiggondolni a korábbi kapcsolatodat, rá fogsz jönni, hogy mennyi minden hiányzott belőle. Ezek után még értékesebbnek találod majd azt az új partnert, aki képes lesz igazán betölteni az űrt, és úgy szeretni Téged, ahogy arra mindig is vágytál.

Egy bukás valójában mindig egy lépés előre.

A válás rákényszerít arra, hogy átgondold a múltat, és jobban megismerd az okokat. Ezáltal önmagadhoz is közelebb kerülsz, és jobb emberré válhatsz, mint aki eddig voltál.

A személyes tanulás életünk végéig tart.

Az élet azért dobálja elénk a nehézségeket, hogy megoldjuk őket. És a problémák vagy kihívások az életben sosem fogynak el. A szakítás egyike ezeknek, amelyből fel kell tudnod állni, és menni tovább.

Ez is érdekelhet! - Miért nehezebb válás után ismerkedni?

A hála a fájdalom legnagyobb ellenszere.

Valószínűleg mérges vagy az exedre, és keresed ki hibázott. De ez sosem jó megközelítés. Fogadd el, ami megtörtént, és légy hálás a sok jóért, amit kaptál ettől a kapcsolattól. Egészségesebb leszel nem csak testileg, de lelkileg is. Így könnyebb lesz megtalálni újra a boldogságot valaki más oldalán.

Nagy bátorság kell, hogy újra randizz.

Egy veszteség után nem könnyű felállni, és visszatérni a társkeresés világába. Sokkal könnyebbnek tűnik bezárkózni a négy fal közé, és így elkerülni még az esélyét is annak, hogy újra megtörténjen. De, ha Te sem szeretnél örökké szingli maradni, akkor bizony mégis nagy levegőt kell venned, és megtenni azt a bizonyos első lépést.