7 téves hiedelem, ami meggátolja, hogy megtaláld a nagy Őt
2019-04-15  /  Szerző:   /   Szerelem Észrevetted már, hogy minden könyves boltban található egy olyan szekció, ahol az önsegítő könyveket tartják? Mindegyik csordultig van párkapcsolati témájú kiadványokkal, amelyekben szinte minden problémára megoldást kínálnak.

Legalábbis azt gondolhatod, hogy rajtad kívül mindenki másnál beváltak ezek a tanácsok, különben ki sem adták volna a könyveket. Nos valójában, ez is csak egy téves hiedelem: az első olyan gát, ami a boldogságod útjába állhat.

Olvasd el a további 7-et is!

1. Úgy gondolod, hogy nem érdemled meg a szerelmet

A lelked legmélyén talán meg vagy győződve róla, hogy egy borzasztó ember vagy, és ha jobban megismer valaki, biztosan hamar menekülőre fogja. A valóságban azonban mindenkinek vannak jobban, illetve kevésbé szerethető tulajdonságai, vagy szokásai.

Így lényegében senki nem érdemelné meg a szerelmet, mégis tudjuk szeretni a párunkat, mert szükségünk van rá. Az élet szebb, ha nem egyedül éled. Inkább férjhez megyünk a nem megfelelő férfihez, és állandóan veszekedünk vele, mert megéri. Szóval, ha valaki közülünk megérdemli, hogy szeressék, az Te vagy.

Nézd meg kapcsolódó cikkünket is, amelyben 5 hasznos tanácsot kapsz egy boldog szerelem megtalálásához.

2. Úgy gondolod, hogy szörnyű vagy a párkapcsolatokban

Ha ezt a cikket olvasod, valószínűleg minden eddigi kapcsolatod zátonyra futott. Talán éppen egyedül élsz, vagy csak boldogtalan vagy a jelenlegi párod mellett, és minden bizonnyal legbelül önmagadat okolod érte. Azt gondolod magadról, hogy nem tudod, hogyan kell kialakítani egy egészséges párkapcsolatot, mindig rossz emberrel kezdesz, vagy épp túlságosan irányítani akarod a másikat.

De ezzel szemben, minden kapcsolattól tanulhatsz valamit, amit kamatoztathatsz egy következő partner mellett. Azt mondják, hogy akkor követsz el hibát, ha abbahagyod a próbálkozást. Ne tarts ki egy rosszul működő kapcsolat mellett, inkább lépj ki belőle, és keress másikat.

3. Úgy gondolod, hogy minden kapcsolat könnyű

Talán Te is azt feltételezed legbelül a lelked mélyén (mint sokan mások), hogy ha egyszer rátalálsz az Igazira, akkor minden simán megy majd a maga útján. Sosem fogtok veszekedni, vagy egymást megbántani, és minden mérföldkő megtételét (például, hogy mikor költöztök össze) együtt döntitek majd el.

Ha ehhez a tökéletes világhoz ragaszkodsz, akkor jobb, ha egyedül maradsz. Mindegy ugyanis, hogy mennyire illesz össze a pároddal, egy boldog párkapcsolatot fenntartani sosem könnyű.

4. Úgy gondolod, hogy minden párkapcsolat nehéz

Valóban minden párkapcsolat nehéz egy ideig, de ez a szakasz nem tart örökké. Szerencsére az együttélés valakivel, mint több más készség, tanulható és fejleszthető. Igaz ugyan, hogy ez a kihívás ijesztő lehet, és sok energiát igényel, ezért többen azt gondolják, hogy nem is éri meg küzdeni a kapcsolatért.

De, ha kitartó vagy, hamar átlendülhetsz a másik oldalra, és onnantól minden könnyebb lesz. Idő kell, és türelem, míg két ember összehangolja egymással az életét.

5. Úgy gondolod, hogy nincs időd a romantikára

Elfoglalt vagy, karriert építesz, és sok más területen is egyszerre kell bizonyítanod. A családod, a barátaid, a munkád, és a hobbid mellé hogyan is férhetne még be valaki? Valószínűleg felmerül benned a kérdés, hogy tényleg szükséged van még egy problémára? Meglepő módon, sok hozzád hasonló gondolja így.

De az igazság az, hogy egy egészséges szerelmi kapcsolat nem vesz el energiát az életed egyéb területeitől. Épp ellenkezőleg. Több energiát termel mindenhez. Jobbá, és szebbé teszi az életedet.

6. Úgy gondolod, hogy nincs senki, aki a párod lehetne

Több évnyi sikertelen randizás, néhány félresikerült kapcsolat után könnyen hiheted, hogy nem létezik az az ember, akire Te vágysz.

Mégse add fel ilyen könnyen. Sok milliárd ember él ezen a bolygón, és nagyon sok közülük lehetne a párod. Szánj rá időt, és gondold át pontosan, hogy ki az, akit szeretnél, és mi az, amit egy kapcsolattól elvársz. Ha ezzel tisztában vagy, akkor már csak türelem kell, hogy kivárd, míg megérkezik.

7. Félsz kifejezni, hogy mit szeretnél

Te felvállalod, mások és önmagad előtt, hogy mi az, amire a szíved mélyén vágysz? Ha benne élsz egy nem működő kapcsolatban csak azért, mert nem akarsz egyedül maradni, akkor Te sem mered bevallani, hogy mit szeretnél igazán.

Fogalmazd meg magadban először, és utána merj kérni. Ez a legfontosabb. Ha a jelenlegi partneredtől nem kapod meg, akkor pedig merj változtatni.

Az egyetlen dolog, ami közted és egy boldog kapcsolat között áll, az talán pont Te vagy.