A 7 legromantikusabb randihelyszín Magyarországon
2017-03-21  /  Szerző:   /   Egyéb, Randi Magyarország tele van romantikus helyekkel, ahol szerelmesen andaloghattok, ahol összebújhattok. Összegyűjtöttünk 7 tökéletes hazai randihelyszínt, hogy könnyebb legyen a választás, ha egy idilli hétvégét szeretnénk eltölteni a párunkkal.

Fonyód – számos kilátójával, panoráma sétányával, parkjaival, villáival és kastélyaival kiérdemli az egyik legmeghittebb település címet. Itt található a Kripta-villa, ahol a hagyományok szerint örök szerelmek köttetnek. A legenda úgy tartja, hogy akik a villában található nászi ágy fölött kezet fognak, azok örökké együtt lesznek.

Tata – a varázslatos Öreg tó és a közvetlenül mellette fekvő Tatai vár, a Kálvária valamint az Angolkert mind azt eredményezik, hogy a város remek választása és úti célja legyen a szerelmeseknek. Tegyünk egy sétát a mesébe illő tóparton, az Angolkertben pedig látogassunk el a Török mecsethez, a Pálmaházhoz, valamint a házasodni készülők nagy kedvencéhez, a Műromokhoz.

Szentendre - macskaköves utcácskáinak, hangulatos kávézóinak, Duna parti sétányának és a belváros egyedi hangulatának köszönhetően került fel a legromantikusabb helyek listájára. Csodálatos pillanatokat tölthetünk el az eldugott utcák között meghúzódó kávézókban és cukrászdákban, gyönyörködhetünk a Templom térről nyíló kilátásban, de arra is van lehetőségünk, hogy lovas hintóval utazva nézzünk meg néhány nevezetességet.

Gemenci erdő - hazánk legszebb és legromantikusabb erdei közül a legvarázslatosabb a Gemenci erdő. A vadregényes tájak, káprázatos tavak, a Dunai mellékágai és a lenyűgöző állatvilág igazán idillivé varázsolja a környezetet. A csodálatos tájat bebarangolva a békés környezetben nem csak a helyi élővilágot ismerhetjük meg jobban, hanem párunkat is, hiszen a könnyű túrázás közben fantasztikusakat beszélgethetünk, megismerhetjük egymás rejtett oldalait.

Pécs - mindazoknak ajánljuk, akiket vonz a fiatalos, nyüzsgő, mediterrán hangulatú nagyvárosi élet. De ha inkább túrázni, erdőkben sétálni szeretnétek, akkor is kiváló hely. No meg persze a jó borok is sokakat csábítanak erre a vidékre. Ha nem riadtok vissza egy kis hegymászástól, akkor akár gyalog is fel tudtok kapaszkodni a Tettyére. Több remek kilátóhely is vár benneteket, ahonnan valóban lélegzetelállító a látvány a városra akár reggel akár este. Érdemes egy naplementét végignézni, majd megvárni, hogy a város fényei kigyulladjanak. Tudtátok, hogy Pécsen külön lakatfala van a szerelmeseknek? Fürtökben lógnak itt a lakatok, tegyetek fel ti is egyet.

Lillafüred - ha szeretitek a természet csodáit, ha szerettek kirándulni, kisvasúton utazni, akkor ezt a helyet imádni fogjátok. Minden együtt van itt, ami romantikus lehet. A híres Palotaszálló épületét érdemes kívül-belül megnézni. A túrázást kezdjétek a szálló mögötti teraszos sétányokon. Innen nyílik a világritkaságnak számító Anna-mésztufabarlang és több kisebb kőfülke is. Itt megcsodálhatjátok hazánk legmagasabb szabadesésű vízesését, vagy a függőkertet, melyet két oldalról a Szinva és a Garadna határol, az aljáról kőhídon át Felsőhámor faluba sétálhattok. Üljetek fel Magyarország első személyszállító erdei kisvasútjára, amivel romantikus erdei utazást tehettek alagutakon, hidakon át.

Vácrátót - hatalmas, nemzetközi hírű botanikus kert. Az országban itt található meg a legnagyobb növényrendszertani gyűjtemény, amelyben az üvegházban és a sziklakertben látható egzotikus növényeken kívül megcsodálhatjátok a kert kiemelkedően gazdag fa- és cserjegyűjteményét. A kertben órákig sétálhattok, vagy a padon üldögélve gyönyörködhettek a kis tavacskában. Jó időben csomagoljatok össze előre egy piknik-kosarat, ugyanis a parkban van egy remek szabadtéri étkező is, ahol a klasszikus fapadokon elfogyaszthatjátok a magatokkal hozott ebédet.