7 jó tanács, ha egy szingli apukával randizol
2022-09-20  /  Szerző:   /   Egyéb, Randi

Kevesen hinnék, de egy egyedülálló apával randizni fantasztikus élmény lehet, na persze csak akkor, ha még a megismerkedésetek elején számot vetsz magaddal, és képes vagy elfogadni a tényt, hogy a leendő partnerednek már van gyermeke. Ha viszont Téged ez egyáltalán nem zavar, akkor nincs okod rá, hogy visszautasítsd a közeledését.

Ha még sosem voltál ilyen helyzetben, akkor viszont fel kell készülnöd rá, hogy ez a randi egy kicsit más lesz, mint amit korábban megszokhattál.

Mire számíthatsz?

Csak úgy, mint bármely másik kapcsolatban, a partnerednek meg kell adnod azt a szabadságot, amire szüksége van. Az elvárásaidat tartsd a földön, és a közösen lefektetett szabályokat tartsd be. Milyen szabályok lehetnek ezek?

Egy apának a gyereke az első. Mindig. Ez talán sokkoló lehet számodra az elején, de gondolj csak bele, mekkora súly nehezedik a vállaira. Felelősséggel tartozik a gyereke iránt, kötelezettségei vannak, és ez sajnos gyakran járhat azzal, hogy például le kell mondania Veled egy randit.

Az élete része marad az exe, és a közös gyerek miatt soha nem is fognak tudni teljesen elszakadni egymástól. Neked ezt a helyzetet is meg kell értened, és józan keretek között el kell fogadnod.

Nem biztos, hogy a gyerekek azonnal a szívükbe zárnak majd Téged. Ez lehet féltékenységből, tinikori dacból, vagy csak azért, mert akadályozod, hogy a szüleiket újra összeboronálják.

Mit tehetsz, ha egy szingli apával randizol? Olvass tovább a 7 tanácsunkért!

1. Adj időt neki, hogy megnyílhasson!

Kicsit próbáld a helyébe képzelni magad, és rájössz hamar, hogy neki minden nehezebb. Vannak neki is saját álmai, vágyai, de tekintettel kell lennie valaki másra is, egyidőben. Légy türelmes, és hagyd, hogy magától akarjon feléd nyitni.

2. Ajánld fel a segítségedet!

Ha szeretnéd, hogy a kapcsolatotok szorosabbá váljon, ne csupán türelmes legyél, de támogató is. Éreztesd vele, hogy Rád bármikor bármiben számíthat, ha szüksége lenne rá.

3. Ne vallj szerelmet túl gyorsan!

Ha Te önmagadban őszintén képes vagy elfogadni az ő közeledését, és a vele járó egyéb kötelezettségeket, illetve nehézségeket, akkor és csak akkor fejezd ki felé az érzéseidet. De semmiképpen ne helyezd őt nyomás alá, ne sürgesd, hogy döntse el, mit is akar.

4. Légy rugalmas!

Számíthatsz kellemetlen helyzetekre, utolsó pillanatban lemondott találkákra, félresikerült estékre. De ezeken próbálj minél gyorsabban felülkerekedni.

5. Legyél kicsit együtt a gyerekekkel is!

Ne reméld, hogy egy pillanat alatt menni fog, legyél kitartó. Rendszeresen csináljatok közös programokat, és véletlenül se akarj az anyjuk helyett anyjuk lenni.

Ez is érdekelhet! - 5 félelem válás után, amely visszatart egy újabb kapcsolattól

6. Tervezz előre!

Mivel a partnered valószínűleg több szerepben próbál egyszerre helytállni, ezért ne várd el tőle, hogy minden randit ő szervezzen le, és csak Te legyél a gondolataiban. Segíts neki inkább, keress programötleteket, akár hetekkel előre, és Te is tegyél bele ugyanúgy energiát a kapcsolat alakításába.

7. Válj az életük részévé!

Különböző élethelyzetből indultok, és nem ugyanazok a problémáitok, de a megértés és a figyelem mindig közelebb hoz egymáshoz két embert. Amikor már úgy érzed, hogy egy hullámhosszon vagytok, a gyerekek is nyitnak feléd, akkor szépen lassan illeszkedj bele a családi életükbe. Lehet ez közös péntek esti mozi, vagy vasárnapi ebéd, de akár egy rövidebb nyaralás is, ahol még szorosabbá vonhatjátok a köztetek lévő köteléket.