7 gyakorlati tanács, ha egy szingli anyával randizol
2020-09-11  /  Szerző:   /   Egyéb, Randi

Az egyedülálló anyáknak nincs egyszerű dolga. Függetlenül attól, hogy hányat nevelnek, felelősek a gyerekeikért, és ez komoly nyomást helyez az egész életükre. Azok sincsenek jobb helyzetben, akik megosztják a volt párjukkal a gyerekfelügyeletet, hiszen akkor még az exükhöz is ugyanúgy alkalmazkodniuk kell, mint mikor még együtt éltek.

Ugyanakkor természetes, hogy ők is vágnak a szerelemre, miért is ne tennék. Ha úgy adódott, hogy Te is egy gyerekes anyát készülsz randira hívni, akkor az alábbi 7 dologra jó, ha odafigyelsz!

1. Tudnod kell, hogy sohasem kerülhetsz nála az első helyre.

Be kell érned az örök másodikkal. egyértelmű, hogy minden anya számára a gyerek az első, akiért feláldozná akár az életét is. Minden más csak ezután következhet a listáján. Felelős értük, ezt Neked is el kell fogadnod.

2. Ne akarj segíteni, csak, ha ő kéri.

Szép dolog, ha támogatni szeretnéd, de nagyon óvatosan kell ezt megtenned, figyelve azokra a bizonyos határokra. Különösen akkor, ha a kapcsolatotok még friss, nem szabad túlságosan tolakodónak mutatkoznod.

Ezt is olvasd el! - 40 évesen szingli vagy? Még nem késtél le a szerelemről!

3. Tartsd tiszteletben, ha időt kér.

Ha úgy érzi, nem áll még rá készen, hogy bemutasson a gyerekeinek, akkor ebbe törődj bele, és várj tovább türelmesen. Ha folyton sürgetni próbálod, azzal csak egy plusz terhet teszel a vállára, amitől egyikőtök sem fogja jobban érezni magát. Hidd el, eljön majd mindennek az ideje.

4. Attól, hogy még nem találkoztatok, mutass érdeklődést a gyerekei iránt.

Minden büszke anya szívesen mesél a gyerekeiről. Valószínűleg Te is sokat fogsz hallani róluk. De ne várj arra, hogy magától hozza fel a témát, inkább Te kérdezősködj felőlük. És ami még fontosabb, hogy figyelj is oda rá, amit mond Neked. Nem elég, ha csak a nevüket jegyzed meg, emlékezned kell a legapróbb dolgokra is velük kapcsolatban. Ez ugyanis nagyon sokat fog számítani a párodnak.

5. Ha találkozol a gyerekekkel, akkor engedd, hogy megismerhessenek.

Dobd át nekik a labdát, és hagyd, hogy ők kérdezzenek. Figyeld meg, hogy mi az, amit szeretnek, és mi az, ami nem jön be nekik. Ne bombázd őket felesleges kérdésekkel, és ha azt veszed észre, hogy csak egyszavas válaszokat adnak, akkor valószínűleg még nem állnak készen erre az új helyzetre. Fontos, hogy türelmes legyél, hagyj nekik elég időt.

6. A ex, és a régi kapcsolata a gyerekek apjával tabu.

Ha a párod elvált, vagy szakított a gyerekei apjával, de a gyerekeket közösen nevelik, akkor kezeld ezt tisztelettel és türelemmel. Ne üsd bele az orrodat az ő közös ügyükbe, mert valószínűleg egyiküknek sem esne jól. Persze az sem túl bölcs dolog, ha megpróbálsz barátkozni a gyerekek apjával, hiszen a párodnak szüksége van a Te érzelmi és lelki támogatásodra, és elveszítené a bizalmát irántad, ha azt látná, hogy az exével kibeszéled.

7. El kell fogadnod, hogy ez nem lehet egy alkalmi románc.

Ha a párod gyerekei tudnak rólad, akkor függetlenül attól, hogy találkoztatok-e már, vagy sem, bekerülsz az életükbe. Egy anya sosem játszik a gyerekei érzéseivel, ezért egy bizonytalan kapcsolat szóba sem jöhet. Nekik stabilitásra és biztonságra van szükségük, amibe a romantikus kalandok egyszerűen nem férnek bele.

Randizni egy anyával egészen új fejezetet hozhat az életbe, hiszen egy kész családba csöppensz bele, ahol akár mostohaapává is válhatsz idővel. De mindehhez sok türelemre, megértésre és persze rugalmasságra lesz szükséged.