40 évesen szingli vagy? Még nem késtél le a szerelemről!
2020-08-19  /  Szerző:   /   Egyéb, Szerelem

Különösen nőként sokkoló élmény, ha átléped a negyedik X-et, miközben zátonyra fut az aktuális párkapcsolatod, és újra a szinglik világában találod magadat. Talán azt remélted, hogy az exeddel már örökké együtt lesztek, és sosem számítottál rá, hogy ilyen helyzetbe kerülsz. Talán azt gondoltad, hogy ennyi idős korodra már családod lesz, és a nagy Ő-vel együtt építitek a közös életeteket. Vagy talán régóta randizol, de valahogy még nem találtál rá az Igazira, mert valamiért mindenkiben csalódtál.

Bárhogyan is történt, semmi szégyenkezni valód nincs csupán azért, mert 40 évesen egyedülálló vagy. A szerelem nem kötődik sem életkorhoz, sem bármilyen más szabályhoz. Ráadásul hidd el, hogy nem vagy ezzel egyedül. Ha készen állsz rá, hogy újra ismerkedni kezdj, számtalan lehetőség áll nyitva előtted.

Lépj fel a netre!

Ha eddig még sosem próbáltad az internetes társkeresőket, akkor itt az ideje. Ma már számtalan megbízható oldal között válogathatsz, és sokkal könnyebb ilyen formában ismerkedni, mint vadidegeneket leszólítani a helyi bárban. Ne ess pánikba, nem olyan nehéz ügy megírni a bemutatkozásodat, és elküldeni néhány levelet. Különösebb informatikai ismeretre sem lesz szükséged hozzá, de ha kell, az ismerőseid között biztosan akad valaki, aki segíthet az első lépésekben.

Szánj rá időt és energiát!

Az évek múlásával kicsit többet kell tenned egy új párkapcsolat kialakításáért. Valószínűleg Te és a randi partnered is túl van már néhány szerelmen, esetleg egyikőtöknél, vagy mindkettőtöknél gyerekek is vannak, akikre ugyanúgy tekintettel kell lennetek. Egy sikeres kapcsolathoz azonban mindkét félnek tenni kell, egyenlő mértékben.

Ezt is olvasd el! - A legnagyobb társkeresési hibák 40 felett

Tudd, hogy mit akarsz!

40 évesen már elég élettapasztalattal rendelkezel ahhoz, hogy tisztában legyél, mi az, amit keresel, és mi az, amire vágysz. Valószínűleg Te is cipeled a hátadon a múltad terhét, de próbáld ezt előnyként felhasználni, és ne nehezíts meg vele egy bimbózó új szerelmet. Ismered már jól magadat is ahhoz, hogy milyen társ mellett tudsz kibontakozni, és önmagad lenni, ezért csak olyan partnerrel randizz, aki méltó hozzád.

Légy nyitott!

A múltbéli csalódásaid nem szabad, hogy eltántorítsanak a jövőbeni boldogságodtól. Ha szeretnél megismerkedni valakivel, akkor muszáj megnyitnod a szíved, bármennyire is összetörték korábban. Amíg falakkal veszed körül magad, félve egy újabb csalódástól, addig nem is fogsz találni senki újat, aki bebizonyíthatná, hogy más, mint a többi.

Állítsd helyre az önbizalmadat!

Könnyű magadat hibáztatni azért, hogy 40 évesen újra egyedülálló lettél. Talán azt gondolod, hogy benned van a probléma, és másoknak minden sokkal könnyebb. De hidd el, nincs Veled semmi gond. Egyszerűen az élet nem mindig úgy alakul, ahogy elterveztük. Gondold végig, hogy mi másban vagy sikeres! Talán eddig a karrieredre koncentráltál. Talán minden energiáddal csak a gyerekeidről akartál gondoskodni. De most már itt az ideje, hogy a párodat is megtaláld.

Légy türelmes!

Nem kell azért belerohannod egy új kapcsolatba, mert elmúltál 40. A szerelmet nem lehet siettetni, akkor jön, amikor itt az ideje. Légy türelmes, és bízz benne, hogy hamarosan találkozni fogsz az Igazival, akire mindig is vágytál, és aki mindig Téged várt!