7 gesztus, amitől menekülnek a férfiak
2018-12-11  /  Szerző:   /   Párkapcsolat Ha valaki azt állítaná magáról, hogy tökéletes a kapcsolata, akkor biztosan sokan kételkedve néznék rá. Bármennyire is tökéletesnek látszik egy párkapcsolat, mindig vannak és lesznek olyan dolgok, amelyek konfliktusokat és vitákat eredményeznek a felek között. Végül is, normális az, ha két embernek eltérő véleménye van, és ez konstruktív is lehet, mindaddig, amíg mindkét fél tiszteletben tartja a másikat. Van mégis pár olyan gesztus, amely véglegesen eltávolíthatja egymástól a feleket, a legrosszabb pedig az, ha a feleknek még tudomásuk sincs minderről. Alábbi cikkünkben felsoroljuk azt a 7 gesztust, mely eltávolíthatja a férfiakat.

1. Nincs véleményed

Félsz attól, hogy eltávolítod magadtól a párod, ha komolyabb problémákról beszélnél vele? Ne félj olyan témákról beszélni a pároddal, amelyekről úgy gondolod, hogy még erősebbé is teheti a kapcsolatotokat. Ha belevágsz egy kényesebb téma megbeszélésébe, ezzel azt is megmutathatod a párodnak, hogy valóban törődsz a kapcsolatotokkal és érdekel a közös jövőtök is.

2. Mindig csak magadra gondolsz

Ha mindig csak magadra gondolsz, vagy csak magaddal törődsz, akkor egy idő után a párod azt fogja gondolni, hogy túl egoista vagy, ezért pedig minél előbb ki fog lépni a kapcsolatból.

3. Negatív a hozzáállásod

Senki nem szereti, ha a partnere mindenben csak a negatív dolgokat látja, és ahelyett, hogy optimista lenne, mindig csak negatív dolgokra koncentrál. Ha sok időt töltesz a pároddal, akkor egy idő után biztos lehetsz abban, hogy besokall majd a sok negativizmustól, és egy olyan személy társaságában fogja keresni a boldogságot, aki optimista és minden körülmények között fel tudja őt vidítani.

4. Soha nem kérsz bocsánatot

Ha nem tudod felvállalni a felelősséget az elkövetett hibáid miatt, és nem tudsz bocsánatot kérni, akkor valószínű nem vagy elég érett arra sem, hogy párkapcsolatban élj. Ha előbb megtanulsz bocsánatot kérni, meglátod majd, mennyivel jobb lesz majd a párkapcsolatod is.

5. Titkaid vannak

Ha sok mindent titkolsz a párod elől, akkor ez azt jelenti, hogy nem bízol benne eléggé, ő pedig meg fogja ezt érezni. Egy párkapcsolat nem működik akkor, ha a feleknek titkaik vannak egymással szemben, hiszen az igazság mindig egyszer kiderül.

6. Sokat kritizálsz

Az utolsó dolog, amit valaki egy nehéz munkanap után szeretne hallani, amikor hazaér, az a kritika. Ha vannak olyan dolgok, melyeket jobbá szeretnél tenni a kapcsolatotokban, akkor tanuld meg olyan módon kifejezni azokat, melyekkel nem bántod meg, vagy nem idegesíted fel a partnered.

7. A szexet zsarolásként használod

A szex nagyon fontos egy kapcsolatban, azonban, ha te ezt arra használod, hogy kapj valamit vagy elérj valamit a párodnál, akkor előbb-utóbb a szerelmed azt fogja gondolni, hogy számodra nem is fontos a szex és nem élvezed a vele töltött intim pillanatokat sem.