6 dolog, amit nem szabad feladnod egy párkapcsolatban
2023-11-08  /  Szerző:   /   Egyéb, Párkapcsolat Egyes emberek nagyon nagylelkűek egy párkapcsolatban és mindenüket odaadnák a másiknak. Néha olyan sokat adnak a párjuknak, hogy saját magukat már nem is tartják fontosnak, és eljutnak arra a szintre, amikor még a saját egyéniségüket is elveszítik. Miért teszik mindezt? Mert azt gondolják, hogy minél többet adnak, annál inkább jobb embernek fognak tűnni mások szemében. Ez a fajta viselkedés viszont az önbizalomhiánnyal van összefüggésben. Vannak olyan dolgok, amiről nem kell lemondanod egy párkapcsolatban sem. Ha az idő múlásával, a párkapcsolat kedvéért feladod azokat a tulajdonságaidat, amik téged a leginkább jellemeztek, amik téged meghatároznak, akkor elveszted a saját egyéniségedet. Egy jó párkapcsolatban egyenlő mértékben kell nyújtani és elfogadni.

Alábbi cikkünkben felsoroljuk azt a 6 dolgot, amit semmiképp sem szabad feladnod egy párkapcsolat kedvéért.
1. Függetlenség

A párkapcsolat kezdetén nehezen tudsz ellenállni annak, hogy ne töltsd minden percedet a pároddal? A hormonok ilyenkor megzavarodnak és természetes az, hogy minden idődet vele szeretnéd tölteni. Elérkezik viszont majd az az idő is, amikor már nem szeretnél mindig vele lenni. Tartsd meg a függetlenségedet és használd ki hasznosan az egyedül töltött időt. Olvass egy jó könyvet vagy foglalkozz valami olyannal, amit igazán szeretsz.

2. Identitás

Az identitás a legfontosabb dolog, amit nem kell feladnod egy párkapcsolatban. A kapcsolatok jönnek-mennek, de a saját identitásod mindig meg fog maradni. Légy mindig nyitott a pároddal közösen átélt új tapasztalatokra, de csak azokban vegyél részt, amikkel azonosulni is tudsz.

3. Boldogság

A párkapcsolat, amelyben jelenleg vagy megakadályoz téged a boldogságban? Megakadályoz olyan tapasztalatokhoz való hozzájutásban, ami boldoggá tehet? A párkapcsolatban eltöltött idő boldogsággal kell, hogy eltöltsön, nem pedig szomorúsággal.

4. Álmok és törekvések

Azok az emberek, akik az álmaiknak élnek, mindig inspirálni tudnak másokat. Azok, akik lelkesedéssel tesznek valamit, vonzóak mások számára. Használd a kíváncsiságodat és bátorságodat – eme két rendkívül vonzó tulajdonságodat - ahhoz, hogy követni tudd az ideáljaidat, és ne engedd, hogy a párkapcsolat az utadba álljon az álmaid elérésében.

5. Hit

Ha a párod ateista, te pedig hiszel a misztikus dolgokban, nem kell feladnod azokat a dolgokat, amikben hiszel csak azért, hogy a párod kedvében járj. Az ateizmus és a hit nagyon személyes dolgok. Csak azért, hogy együtt légy a pároddal, ne változtasd meg a véleményed és a hited!

6. A meghallgatáshoz való jog

A véleményed fontos! Ez az a tulajdonság, ami erőt ad neked. Párkapcsolatban sem kell lemondanod arról, hogy elmondd a gondolataidat, hogy érvelj egyes dolgok mellett, amiről határozott véleményed van. Szabadnak kell érezned magad arra, hogy mondj el mindent, amit gondolsz, és amit érzel!


Ez is érdekelhet! - Milyen belső tulajdonságokat keres egy férfi egy nőben? Van pár ötletünk!