6 apró trükk, amitől boldogabb lesz a párkapcsolatod!
2020-09-23  /  Szerző:   /   Egyéb, Párkapcsolat

Milyen egy igazán boldog és kiegyensúlyozott párkapcsolat? Erre a kérdésre nem egyszerű válaszolni, hiszen minden ember mást gondol róla. Kell hozzá egy számodra tökéletes pár, jó időzítés és persze az a bizonyos kémia. De ennyi biztosan elég? Az igazság az, hogy nem. Ugyanis, még ha minden stimmel is, egy kapcsolatban akkor is egymást követik a hullámvölgyek és a boldog időszakok. Ezért a legfontosabb az, hogy folyamatosan ápold a szerelmet, és tápláld a lángot, mert enélkül a legnagyobb tűz is pislákolva kialszik pár év után.

Persze jól tudjuk, hogy ezt könnyű mondani, a megvalósítás sosem ilyen egyszerű. Segítségképpen összegyűjtöttünk 6 apró trükköt, amelyet beépíthetsz a mindennapjaitokba, így elérhetitek az igazán boldog kapcsolatot!

1. Légy hálás a párodnak minden nap!

Tudományos kutatások bebizonyították, hogy azok az emberek, akik képesek hálájukat és köszönetüket kifejezni mások felé, azok sokkal boldogabbak. Esténként írj egy listát, akár a telefonodba, akár csak egy cetlire arról, hogy mit köszönhetsz neki, és miért jó, hogy van Neked. Természetesen itt nem kell nagy gesztusokra gondolnod, elég, ha észreveszed az apróságokat, amelyektől mosolyogni támad kedved. Befizette helyetted a csekkeket? Meglepett a kedvenc sütiddel? Küldött egy kedves üzenetet? Ez mind olyan dolog, amitől egy párkapcsolat igazán boldog lesz. Ami még fontos, hogy ezt a listádat oszd meg vele is. Ettől tudni fogja, hogy értékeled a gondoskodását, és nagyra becsülöd.

Ezt is olvasd el! - 8 tuti jel, hogy a párod feleségül akar venni!

2. Döntsd el, hogy mit szeretnél megváltoztatni, aztán tedd is meg!

Mi az, ami a legjobban aggaszt a kapcsolatotokban? Túl sokat mobiloztok esténként? Nem jártok már el randizni, pedig hiányzik Neked? Bármi is legyen a gond, tedd meg az első lépést a változás felé. Soha ne várd, hogy egy probléma majd magától megoldódik, mert sajnos ilyen legfeljebb csak a tündérmesékben létezik. Először is beszélnetek kell róla, majd közösen megkeresnetek a megoldást. Heti egy romantikus este, vagy a vacsoránál kikapcsolt mobiltelefon mindenkinek bele kell, hogy férjen.

3. A boldog párkapcsolat azt jelenti, hogy egyedül is boldog vagy.

Fontos a közösen eltöltött idő, de csak akkor lesz igazán kiegyensúlyozott egy kapcsolat, ha a pár elégedett a saját, önálló életével, és mindketten jól érzik magukat a bőrükben. Ne zárkózz be, és ne hanyagold el a többi emberi kapcsolatodat, mert ők is hozzád tartoznak.

4. Minden randi legyen olyan, mint az első!

Talán elcsépelt, talán uncsi, de egy boldog párkapcsolathoz fontos, hogy minden randitokat úgy éljétek meg, mintha az lenne az első. Beszélgessetek olyan témákról, amelyek eddig talán kimaradtak, és tudjatok meg olyan dolgokat egymásról, amelyek korábban rejtve maradtak. Egy-egy ilyen éjszakán újra és újra egymásba fogtok szeretni, ha kipróbáljátok.

5. Mindig csókkal köszöntsétek egymást!

Talán furán hangzik, de nem minden pár tesz így. Pedig ki ne szeretne minden reggel csókot kapni a párjától, vagy akár munka után, fáradtan hazaérve. A csóktól többek lesztek, mint barátok, még évek múltán is, amikor a szenvedély esetleg megfakul.

6. Vezessetek be közös szokásokat

Csak úgy, mint a rendszeres reggeli csók, még számtalan hasonló „rutint” bevezethettek. Például minden vasárnap ágyban isszátok meg közösen az első reggeli kávétokat. Vagy minden hétfőn együtt jártok el az edzőterembe, kicsit átmozgatni magatokat. Ezzel olyan értékes közös időhöz juthattok, ami nagy kincs napjainkban. Érdemes kipróbálni.

Elérni és megtartani egy boldog párkapcsolatot nem könnyű, de nem is lehetetlen. Ha követed a tanácsainkat, akkor a siker garantáltan a Tiéd lehet. Mire vársz még?