5+1 tökéletes film a karácsonyi romantikázáshoz
2019-12-20  /  Szerző:   /   Egyéb, Szerelem

Nincs is annál jobb, mint a hideg téli estéken összebújni, forró csokit kortyolgatni, és egy könnyed szerelmes mozival elütni a délutánt. Most még a keresgéléssel sem kell fáradnod, mert cikkünkben csokorba szedtük az elmúlt évek kedvenc romantikus filmjeit, hogy kedvedre válogathass közülük.

1. Szerelem a végzeten

Egy férfi (John Cusack), egy nő (Kate Beckinsale), és az utolsó pár kesztyű. Bár mindketten járnak valakivel, főhőseink mégis egymásba gabalyodnak egyetlen éjszakára. Másnap reggel viszont, ahelyett, hogy telefonszámot cserélnének, mindent a sorsra bíznak. Hiszen, ha egymásnak teremtették őket, akkor úgyis újra megtalálják egymást. De vajon még időben?

2. Holiday

Két fiatal nő, két összetört szív. Iris (Kate Winslet) reménytelenül szerelmes a kollégájába, aki épp a karácsonyi céges bulin jelenti be, hogy eljegyezte egy másik kolléganőjüket. Eközben a munkamániás Amanda (Cameron Diaz) kiadja a barátja útját, mert az megcsalta. A két nő, hol máshol, mint az interneten ismerkedik össze, és miután mindketten elsírják bánatukat egymásnak, elhatározzák, hogy lakást cserélnek az ünnepekre. Persze semmi nem úgy alakul, ahogy tervezték…

Ezt is meg kell nézned! Szerelem a mozivásznon – 12 film, amit Neked is látnod kell

3. Bridget Jones naplója

Bridget (Renee Zellweger) a harmincas éveiben járó, kicsit dundi, kicsit esetlen, szerelmi ügyekben pedig egyenesen szerencsétlen szingli. Az új évvel új életet is kezd, de legalábbis megpróbálja, hogy élete végén ne egyedül és kövéren haljon meg, egy üveg bor társaságában. Szerencsére főhősnőnknek azonnal két hódolója akad, de kit válasszon?

4. Igazából szerelem

Ki ne szeretné ezt az örök klasszikus romantikus mozit, ahol mindent egyetlen dolog mozgat. A szerelem. Történhet első látásra, lehet viszonzott, vagy épp beteljesületlen. Megérinti az agglegény miniszterelnököt (Hugh Grant), az anya nélkül maradt iskolásfiút, és apját (Liam Neeson), a korosodó, kiégett rocksztárt (Bill Nighy), és nem kerüli el a szerelmében csalódott, összetört szívű írót (Colin Firth) sem. Mindannyiuk életébe betekintést nyerhetünk karácsony napján, remek zenei betétek kíséretében. A szórakozás garantált.

5. Aludj csak, én álmodom

A bájos Lucy (Sandra Bullock) minden napját a metróban tölti, ahol jegyet árul. De közben olyan utazásokról, és persze szerelemről álmodozik, amelyek elérhetetlennek tűnnek számára. Karácsony reggelén azonban minden megváltozik, amikor megmenti a jóképű Peter (Peter Gallagher) életét, és egy félreértés kapcsán a férfi családja azt hiszi, hogy ők ketten jegyesek. A helyzet már nem is lehetne ennél bonyolultabb, amikor felbukkan Peter jóképű öccse, Jack (Bill Pullman).

5+1. Négy karácsony

Kate (Reese Witherspoon) és Brad (Vince Vaughn) módszeresen kerülik a karácsonyi családi összejöveteleket. Egy rosszul sikerült utazás, és egy TV közvetítés miatt azonban ezúttal kénytelenek végig látogatni a szülőket. A négy családnál tett, négy látogatás során meglepő titkokat tudnak meg egymásról, és ez mindent megváltoztat.