5+1 tipp, hogy megszeresd a hétfőket
2020-07-27  /  Szerző:   /   Egyéb, Rúzs

Sokan vannak, akik már a hétfő szó hallatán rosszkedvűvé válnak. Ők már vasárnap délután rosszul érzik magukat, mert arra gondolnak, hogy egy újabb hét áll előttük. Van azonban pár tipp, amivel elviselhetőbbé vagy még akár jó hangulatúvá is teheted a hét első napját.

Kell egy jó program

Ha eddig a Pavlovi-reflexed azt mondatta veled, hogy a hétfő rossz, mert munka van, ugyanezt a reflexet használva fordítsd át a gondolkodásod jó irányba. Mit kell ehhez tenned? Minden hétfőre szervezz magadnak olyan programot, amit szeretsz és örömmel tölt el: például találkozz a barátnőddel és menjetek moziba, színházba vagy vacsizni. Tedd ezt szokásoddá, így sokkal jobban fogod várni ezt a napot.

Vegyél ki szabadságot!

Szervezz magadnak hosszú hétvégéket úgy, hogy a hétfői napot kiveszed szabadságnak. Hétvégére tervezhetsz így kirándulást, rövidebb kiruccanást, bulit, és még mindig marad egy napod, amit akár lustálkodással is tölthetsz.

Legyen a hétfő a kényeztetés napja!

Szervezd úgy a heteidet, hogy a hétfő délután mindig a kényeztetésé legyen. Ütemezd a kozmetikust, fodrászt, masszázst hétfőre. De akár shopping napnak is kinevezheted. Gondolj arra, mennyivel praktikusabb, mint szombaton vásárolni a zsúfolt üzletekben.

Hétfő: az új kezdet napja

Tekints a hétfőre mindig, mint az új lehetőségek napjára. Már régóta szeretnél belevágni egy diétába? Időtlen idők óta tervezed, hogy futni kezdesz? Tedd meg hétfőn az első lépést.

Kérj home office napot!

Ha azzal van a legnagyobb gondod, hogy be kell menned a munkahelyedre, és a hétfő sosem elég hatékony, kérj egy home office napot, és dolgozz otthonról. Vigyázz, ne élj vissza főnökeid bizalmával, ezt a napot ne lustálkodásra használd, hanem valóban munkával töltsd. Meglásd, sokkal eredményesebb és hatékonyabb leszel.

 

+1 tipp: A hétfő mindig egy új hét kezdetét jelenti. Könnyebb lesz az egész heted, ha megtervezed előre, és erre a hétfő reggelek a legalkalmasabbak. Készíts egy táblázatot, és írd bele az aktuális hétre vonatkozó teendőidet, terveidet és programjaidat is. Rangsorold a feladatokat sürgősség szerint, és tűzz ki jutalmakat is, ha egy-egy projektet sikeresen zársz.

Forrás: Activebeauty