5 tipp, hogy könnyebb legyen az irodába való visszatérés
2021-09-06  /  Szerző:   /   Egyéb, Rúzs

Így térj vissza az iroda világába:

1. Tipp: Home office szokások megtartása

Az utóbbi hónapokban mindenki új szokásokat vezetett be a hétköznapjaiba, melyeknek hála sokkal könnyebben ment a munka. Az irodába való visszatérésnek pedig nem kell egyet jelentenie ezen szokások elhagyásával, hiszen némelyiket akár a munkahelyeden is meg tudod tartani. Az otthoni munkavégzést mindig egy meditációval kezdted? Munka közben rendszeresen felálltál, és lenyújtottad a testedet? Ragaszkodj ezekhez! Nagyon fontos, hogy készíts egy saját tervet, aminek köszönhetően jól fogod magad érezni az irodában is. Ha például a home office során azt vetted észre magadon, hogy hatékonyabban dolgozol, ha több alkalommal pár perces szüneteket tartasz, akkor egy hosszú ebédszünet helyett inkább őrizd meg ezt a rutint.

2. Tipp: Rugalmasság

A home office során te döntötted el, hogy mit csinálsz két meeting között: esetleg elindítasz egy mosást vagy kipakolod a mosogatógépet… Sok cég sajnos nem tud rugalmas lenni, ugyanis akkor zavar keletkezhetne a munkafolyamatokban. Ennek ellenére érdemes egyeztetni a főnököddel és a kollégákkal, hogy mi fér bele és mi nem. Ha például nem tudsz hatékonyan dolgozni, ha egy légtérben vagy több tucar másik emberrel, akkor kérdezd meg, hogy esetleg kezdhetnéd-e a munkát egy-két órával előbb vagy beülhetnél-e egy szabad tárgyalóba, amikor egy komoly koncentrációt igénylő feladatot kell elkészítened. Ne félj kérdezni! Most van a legjobb időpont az ilyen egyeztetésekre.

3. Tipp: Beszélgess a kollégákkal

Nagy valószínűséggel nem te vagy az egyetlen, aki nehezen éli meg a visszatérést, hiszen mindenki hozzászokott a home office-hoz, ami – valljuk be – minden eddiginél nagyobb szabadságot adott. Nagyon sokat segíthet, ha másokkal is átbeszéled az aggodalmaidat. Hidd el, sokkal jobban fogod érezni magadat.

4. Tipp: Tedd széppé az íróasztalodat

Sokkal hatékonyabban fogsz dolgozni, és jobban fogod érezni magadat az irodában, ha otthonosabbá teszed az íróasztalodat. Szerezz be egy növényt, vidd be az irodába a kedvenc kávés bögrédet, tegyél ki egy képet a családról vagy a háziállatodról.

 

5. Tipp: Szabd meg a határokat

Az, hogy sokan visszatérnek az irodába, még nem jelenti azt, hogy véget ért a pandémia. Épp ezért olyan fontos, hogy végiggondold, mi az, ami belefér neked, és mi az, amitől már kényelmetlenül érzed magad. Ha nem érzed magad komfortosan egy olyan megbeszélésen, ahol húszan ültök egy szellőzés nélküli teremben, akkor nyugodtan osztd meg az aggodalmaidat a vezetőddel. Akkor se érezd magad rosszul, ha még csak egy-két emberrel szeretnél közösen ebédelni, mert tartasz a nagyobb csoportosulásoktól. Ezek mind olyan dolgok, melyek miatt nem kell szégyellned magad.

Forrás: Activebeauty