5 tipp a pattanás nyomainak eltűntetésére
2021-05-12  /  Szerző:   /   Egyéb, Rúzs

A pattanások mindig a legrosszabbkor jelennek meg az arcunkon. Szerencsére azonban egy kis kézügyességgel és a megfelelő kozmetikumokkal el tudjuk ezeket tüntetni.

Pattanások elrejtésének lépései:

1. lépés: Arctisztítás

Az első és legfontosabb lépés arcunk alapos megtisztítása, ennek ellenére ezt a lépést szoktuk a leggyakrabban kihagyni. A szennyeződés és az elhalt bőr eltávolításával azonban megakadályozhatjuk további pattanások kialakulását.

2. lépés: Beauty tippünk

A pattanásokra kenjünk némi teafaolajat, vagy valamilyen más antibakteriális készítményt, ugyanis ezzel segítjük azok gyógyulását. Várjuk meg, míg teljesen megszárad az arcunk, majd következhet a harmadik lépés.

3. lépés: Alapozó

Az alapozót egy szivaccsal vigyük fel az arcunkra, így el tudjuk rejteni a piros foltokat és az apróbb pattanásokat. Ez a lépés nem kötelező, ugyanis ha előnyben részesítjük a természetes sminket, akkor ne kenjünk az alapozót a teljes arcunkra, mindössze a pattanásokra.

4. lépés: Concealer vagy korrektor

Ezek mindegyikével célzottan a pattanásokat tudjuk elfedni. Annak érdekében, hogy természetes hatása legyen a sminkünknek, ehhez a lépéshez nyugodtan használhatunk egy keskeny ecsetet vagy egy fültisztító pálcikát, melyekkel könnyedén fel tudjuk vinni a festéket a bőrhibákra. Ezután egy nagyobb ecsettel alaposan dolgozzuk el a concealer széleit.

5. lépés: Fixálás

Annak érdekében, hogy a felvitt smink a helyén maradjon, az utolsó lépésben fixálnunk kell azt, méghozzá egy púderrel.

 

Melyik a legjobb szín a pattanások elfedésére?

Annak érdekében, hogy minél természetesebb legyen a sminkünk hatása, egy olyan concealert válasszunk, ami hasonlít a bőrszínünkre. Nagyon vörös pattanások esetén egy zöldes színű concealer a legjobb választás, ami semlegesíti a pattanás pirosságát.

A TRÜKK!

Ha már semmi sem segít, akkor van még egy trükk, amivel el tudjuk terelni a figyelmet a pattanásokról. Ha például a homlokunkon van több bőrhiba, akkor rúzsozzuk ki a szánkat, így biztosan senki sem a homlokunkra fog figyelni. Ha pedig az állunk pattanásos, akkor varázsoljunk egy fantasztikus szemsminket, így már nem is lesznek feltűnőek a bőrhibák.

 

Ezeket a hibákat kerüljük a pattanások eltüntetésekor:

A gyulladt pattanásokat hagyjuk békén, maximum valamilyen antibakteriális készítményt kenjünk rájuk. Amennyiben mégis befedjük ezeket egy vastag réteg festékkel, akkor csak lassítjuk a gyógyulási folyamatot.

Soha ne használjuk az ujjainkat a pattanások lefedése során, így csak még több baktérium és szennyeződés kerül az arcunkra, ami további pattanásokat eredményez. Inkább használjunk ecsetet, fültisztító pálcikát vagy szivacsot.

Szintén rendkívül fontos az ecsetek és szivacsok rendszeres tisztítása. Amennyiben erről megfeledkezünk, azokkal is a szennyeződést fogjuk szétkenni az arcunkon, ami további pattanásokhoz vezet.

Forrás: Activebeauty