5 perces mentes fánk
Hozzávalók kb. 12 darabhoz:
-25 dkg gluténmentes lisztkeverék
-2 csomag vaníliás cukor
-1 csomag sütőpor
-1,5 dl laktózmentes tejföl
-2 tojás
-bő olaj a sütéshez
-porcukor és baracklekvár a tálaláshoz
Elkészítés:
A tészta hozzávalóit turmixgépbe öntjük, és alaposan összekeverjük, vagy kézi mixerrel simára keverjük.
Mélyebb serpenyőbe bő olajat öntünk, felmelegítjük. Kisebb evőkanállal egyszerre csak kisebb adag tésztát szaggatunk bele. A gombócokat, amennyire lehet, ellapítjuk, mert ha nagyon vastag lesz a fánk, akkor a közepe nem sül át. Mindkét oldalát aranybarnára sütjük.
Konyhai papírtörlőre szedjük, hogy felszívja a felesleges olajat. Porcukorral vékonyan megszórva, a baracklekvárral frissen tálaljuk.
Munka: kb. 15 perc
Fogyasztható: kb. 15 perc múlva