5 perces mentes fánk
2023-09-27  /  Szerző:   /   Egyéb, Rúzs

Hozzávalók kb. 12 darabhoz:

-25 dkg gluténmentes lisztkeverék

-2 csomag vaníliás cukor

-1 csomag sütőpor

-1,5 dl laktózmentes tejföl

-2 tojás

-bő olaj a sütéshez

-porcukor és baracklekvár a tálaláshoz

Elkészítés:

A tészta hozzávalóit turmixgépbe öntjük, és alaposan összekeverjük, vagy kézi mixerrel simára keverjük.

Mélyebb serpenyőbe bő olajat öntünk, felmelegítjük. Kisebb evőkanállal egyszerre csak kisebb adag tésztát szaggatunk bele. A gombócokat, amennyire lehet, ellapítjuk, mert ha nagyon vastag lesz a fánk, akkor a közepe nem sül át. Mindkét oldalát aranybarnára sütjük.

Konyhai papírtörlőre szedjük, hogy felszívja a felesleges olajat. Porcukorral vékonyan megszórva, a baracklekvárral frissen tálaljuk.

Munka: kb. 15 perc

Fogyasztható: kb. 15 perc múlva