5 módszer a körömlakk eltávolítására
2023-04-02  /  Szerző:   /   Egyéb, Tudtad-e?

A hagyományos körömlakklemosó általában tele van durva vegyi anyagokkal. Próbáld ki ezeket az alternatív módszereket, amikor legközelebb változtatni szeretnél a körmöd színén.

A körömlakklemosó gyorsan és hatékonyan eltávolítja a lakkot, de belegondoltál már, mi mindent távolíthat még el a folyamat részeként? Szerencsére van néhány alternatív módszer, ami működik. A "hagyományosként" ismert lakklemosó egyik fő összetevője az aceton, amely erősen károsíthatja a körmöket. "Az aceton nagyon szárító és durva" - mondja Brittney Boyce körömépítő szakember. - "Ellenben nagyon gyorsak és hatékonyak."

Az acetonmentes eltávolítók kíméletesebbek a körmökhöz, de kicsit több időre van szükségük ahhoz, hogy kifejtsék a hatásukat. Mielőtt az alábbi eljárások bármelyikét elkezdenéd, áztasd be a körmeidet egy kis meleg vízbe. Christine Koehler, a Flora 1761 alapítója és vezérigazgatója szerint a víz kitágítja a körömágyat. Ez segíthet fellazítani a lakkot, és előkészítheti a körmöket az alternatív eltávolítási módszerek valamelyikére.

Íme 5 biztonságos, tápláló körömlakkeltávolító, amelyek nem károsítják a körmöket:

1. Alkohol

Boyce szerint a sima gyógyszertári alkohol vagy a kézfertőtlenítő a két legjobb módszer a lakk eltávolítására, ha ki szeretnéd iktatni az acetont. "Tegyél belőle egy keveset egy vattakorongra, és helyezd a körömre" - mondja Boyce. "Hagyd hatni körülbelül 10 másodpercig, majd óvatosan dörzsölgesd meg a körmödet. A lakkodnak viszonylag gyorsan le kell jönnie."

Emellett, ha van alkohol alapú parfümöd, Boyce megjegyzi, hogy ez is működhet, de több termékre lesz szükséged, mintha csak sima alkoholt használnál. Ez pedig nem túl gazdaságos megoldás..

2. Ecet és narancslé

Keverd össze a kedvenc gyümölcslédet ecettel, és máris kész a házi megoldás a körömlakk eltávolítására, mondja Amy Ling Lin, a Dear Sundays alapítója és vezérigazgatója. "Keverj össze egyenlő mennyiségű ecetet és természetes narancslevet, majd mártsd a vattapamacsot a keverékbe, és nyomd a körmödre körülbelül 10 másodpercig. Utána könnyedén letörölheted a lakkot."

3. Citrom

Ling Lin szerint a sima citrom is képes eltávolítani a körömlakkot. Tegyél egy szelet citromot vagy egy kis citromlevet a körmeidre, és hagyd hatni, amíg a lakk megpuhul, majd töröld le.

4. Hajlakk

"Az a mítosz, hogy a hajlakk eltávolítja a körömlakkot, igaz" - mondja Boyce. - "Persze csak akkor, ha aeroszolos hajlakkról van szó. Itass át egy vattapamacsot vagy vattakorongot hajlakkal, és tekerd a vattát a körmödre". Boyce azt is hozzáteszi, hogy ez a taktika akkor is bevethető, ha a lakk kiömlött. A hajlakk ugyanis anélkül emeli ki a lakkot a szőnyegből vagy a szövetből, hogy elszíneződne.

5. Szója alapú körömlakk-eltávolítók

A szója egyre kedveltebb összetevővé válik az acetonmentes körömlakk-eltávolítókban.

"A szója alapú eltávolítók, csakúgy, mint a többi javasolt megoldás alapfeltevése az, hogy lágyítják a körömlakkot" - mondja Ling Lin. - "Az aceton - magyarázza - egy olyan oldószer, amely feloldja a lakkot. A szójaalapú eltávolítók nem reagálnak olyan gyorsan, de kíméletesebb megoldást jelentenek. Felvitele után akár 45 másodpercet is várnod kell, mielőtt vattakoronggal letörölheted a lakkot".

+1 Eltávolítás utáni ápolás

Miután eltávolítottad a lakkot a választott módszerrel, mindenképpen foglalkozz egy kicsit a körmeid ápolásával. "Mivel az alkohol és a kézfertőtlenítő kiszáríthatja a bőrt és a körmöt, használj körömágybőr-olajat, hogy újra hidratáld a körmöt, a körömágybőrt és a környező bőrt" - mondja Boyce.