5 meglepő tény, amiért a randizás jobbá teszi az életed!
2021-01-27  /  Szerző:   /   Egyéb, Randi

Akár szeretsz randizni, akár nem, ezt a lépést nem kerülheted el, ha szeretnél rátalálni életed szerelmére. De mi lenne akkor, ha a randevúkra nem úgy tekintenél ezután, mint egyszerű társkeresés. Nézd kicsit más megközelítésben a témát, és máris rájössz, hogy az ismerkedés nemcsak a boldogságod eléréshez járul hozzá, hanem a személyes fejlődésedhez is.

A következő 5 pozitív előnnyel mindenképpen gazdagodhatsz, ha belevágsz a randizásba!

1. Fejleszti a kommunikációs képességeid.

Hasonlóan egy állásinterjúhoz, egy személyes találkozón is meg kell tudnod szólalnod, kérdéseket kell feltenned, figyelned, és érthetően beszélned magadról. Azaz, képesnek kell lenned egy tartalmas párbeszéd lefolytatására egy lényegében vadidegen emberrel. Minél többször kerülsz ilyen helyzetbe, annál könnyedébben fog menni, hogy valaki mással megoszd az érzéseidet, az elvárásaidat, vagy épp a terveidet, és észreveszed majd, hogy milyen gördülékenyen társalogsz.

2. Megtanulod, hogy miként kapd meg, amire vágysz.

Amikor párt keresel, akkor számtalan emberrel összesodorhat az élet. Látsz majd jó példákat, olyan tulajdonságokkal, amelyeket elvársz a leendő partneredtől, és persze lesznek negatív tapasztalataid is bőven. Ez utóbbiak nyomán viszont könnyen megfogalmazhatod majd, hogy mit nem szeretnél semmiképpen egy jövőbeli párkapcsolatban. Mindez segít önmagadat és a belső vágyaidat is jobban megismerni. Ha már tudod, hogy mit akarsz, akkor sokkal magabiztosabb leszel, ezt pedig az életed más területein is kamatoztathatod majd.

Ezt is olvasd el! - Hogyan építsd fel az önbizalmadat lépésről lépésre?

3. Átélhetsz új élményeket.

Valószínűleg minden randipartnered más lesz, eltérő érdeklődési körrel és hobbikkal. Amikor megismered őket, akkor előtted is új világot nyitnak, kitágul a horizont, és a lehetőségek tárháza. Számtalan, addig számodra ismeretlen dologba nyerhetsz betekintést általuk, csak rajtad múlik, hogy mennyire engeded át magad az új kalandoknak. Ráadásul sokkal könnyebb és szórakoztatóbb úgy kipróbálni új dolgokat, ha van melletted valaki, aki már jártas benne, és támogat. Bátrabb leszel, és nyitottabb.

4. Megtanulod, hogyan kell elengedni.

Elengedni nem könnyű, ezért is fontos, hogy megtanuld jól csinálni. Nem csupán a szerelmi életedben, de bármely más területen is fontos képesség. Hogy miért? Mert hiába vágysz valami másra és újra, nem fogod magadhoz vonzani, amíg görcsösen ragaszkodsz a múlthoz, illetve a megszokotthoz. Ha nem a jelenben élsz, nyitottan az előtted heverő lehetőségekre, akkor az emlékeid foglya maradsz. Szerencsére minden randipartner más, elfeledteti a korábbi rossz élményeket, és ha az aktuális emberrel nem jön össze, akkor könnyebben mondhatsz nemet, hiszen nincs vesztenivalód. Lesz majd más, aki talán pont a nagy Ő lesz számodra.

5. Erősebb és rugalmasabb leszel.

A randizás talán legnehezebb része, amikor visszautasít valaki, és összetöri a szíved. De minél többször éled át, mindig egyre erősebben állhatsz fel belőle. Hiszen ez a társkeresés természetes velejárója. Mindenki nem lehet tökéletes számodra, és Te sem lehet az Igazi minden embernek. Ha tisztában vagy vele, hogy mindig van más út és másik esély, az segít könnyebben átlépni a kudarcokon. Nemcsak a szerelemben. A nap végén pedig, egy rossz kapcsolat után sokkal jobb emberként lépsz majd tovább.

Sosem lesz jobb alkalom a mostaninál arra, hogy belevágj az ismerkedésbe. Az életben mindig lesznek nehézségek, problémák, és fontosabbnak tűnő dolgok, de hidd el, nincs okod késlekedni. Csak tedd meg az első lépést, és a többi már megy magától!