5 kérdés, amit fel kell tenned az első közös utazásotok előtt
2021-09-14  /  Szerző:   /   Egyéb, Randi

A szerelmeddel közös nyaralás vagy kirándulás tervezgetése mindig izgalmas és várakozással teli mozzanat, pláne akkor, ha az első ilyen alkalomról van szó. Ez most valami új lesz, valami egészen más, kiszámíthatatlan, de pont ezért vonzó. És sajnos itt jön a „de”.

Bármennyire is romantikus álmodozni a közös útról, a megvalósításhoz kicsit le kell szállnotok a földre, hogy csupa gyakorlatias dologgal foglalkozzatok. Fontos, hogy előre megbeszéljétek a részleteket (például mivel utaztok, mennyi időre, milyen szállásra, milyen programokra stb.), mert így sok későbbi bosszúságot megelőzhettek.

Hogy biztosra mehess, az alábbi 5 kérdést mindenképpen tedd fel, még mielőtt bármibe is belevágtok!

1. kérdés: Milyen típusú nyaralásra vágysz?

Ha még sohasem esett szó köztetek utazási élményekről, akkor könnyen elképzelhető, hogy gyökeresen másként képzeltek el egy tökéletes kirándulást. Lehet, hogy Te a hegyek közé vágysz, ahol kizárhatjátok a külvilágot, és teljes nyugalomban tölthettek el néhány napot. A párod ugyanakkor egy jól felszerelt (pl. WIFI-vel, bárral vagy úszómedencével ellátott), de zsúfolt szállodában érezné jó magát, közel a tengerhez. Már az elején fontos ezt tisztáznotok, és megtalálni a kölcsönösen elfogadható megoldást, hogy később ne érjen Titeket kellemetlen meglepetésként egy konfliktus.

2. kérdés: Hány napos kirándulásra mennél?

Lehet, hogy Te 10 napig fel sem szeretnél kelni a napozóágyról, de nem biztos, hogy első közös nyaralásként pont ez lenne ideális, és nem árt megtudni a partnered véleményét sem. Ha biztosra szeretnétek menni, akkor jobb egy hosszú hétvégével indítani a sort, és ha ez jól sikerül, akkor a következő utatokat már több hetesre is tervezhetitek.

3. kérdés: Milyen összeget szeretnél rászánni?

Az anyagiak minden párkapcsolatban okozhatnak súrlódásokat, amennyiben hiányzik az nyílt kommunikáció. Még mielőtt bármit is lefoglalnál, tisztáznotok kell, hogy ki mekkora összeget tud és akar erre az útra rászánni. Természetesen azt is meg kell beszélnetek, hogy ki állja a költségeket (például mindenki a maga részét, vagy esetleg az egyikőtök többel száll be).

Ezt is olvasd el! - Mit ne tegyél az első közös nyaraláson

4. kérdés: Milyen szálláson éreznéd jól magad?

Ahány ember annyi szokás, és ez igaz egy nyaralás esetében is. Te talán szereted a kényelmet, és el sem tudsz mást képzelni szállásotokként, mint egy sok csillagos hotelt. De könnyen lehet, hogy a párod inkább a hátizsákos turista típus, aki minden nap ott száll meg, ahol épp az este éri, legyen az diákszálló, apartman vagy ha más nincs, akkor egy sátor. A szállás egy idegen helyen kardinális kérdés, előre egyezzetek meg benne.

5. kérdés: Milyen típusú programok érdekelnek?

Nem kell a nyaralás minden percét előre betábláznod, de jó, ha van néhány közös ötletetek, amelyet mindenképpen meg szeretnétek valósítani. Válasszátok ki a számotokra érdekes látnivalókat, kulturális vagy sport programokat, és persze hagyjatok elég időt a pihenésre is. Az is jó ötlet, ha a szállásadótoknál érdeklődtök autentikus helyi programok iránt, amely igazán különlegessé és emlékezetessé teheti az utat.