5 jó tanács, hogy ne ess túl könnyen szerelembe
2020-01-23  /  Szerző:   /   Egyéb, Szerelem

Társat keresel? Elég egy randi, és máris halálosan szerelmes vagy? Ezt a „hibát” általában azok követik el, akik már régóta nem randiztak senkivel, javíthatatlan romantikus alkatok, vagy épp túlságosan naívak. Esetleg mindhárom egyidőben.

Habár igazából nincs is semmi gond azzal, hogy túl könnyen beleszeretsz minden aktuális randipartneredbe, mégis jobban kell vigyáznod a saját szívedre, és csak annak odaadni, aki igazán komolyan gondolja Veled. Különben véget nem érő szerelmi bánatok sorára készülhetsz.

De mit tehetsz ez ellen? Olvass tovább, hogy megtudd, hogyan kerüld el a futó fellángolásokat!

1. Légy őszinte önmagadhoz!

Nagyon izgalmas dolog egy új partner, és egy új szerelem. Csupa romantika, csupa rózsaszín felhő. De az igaz szerelem nem a külsőségekről szól. Állj meg egy pillanatra, és nézz mélyen magadba. Tényleg, igazán szerelmes vagy ebbe az emberbe, vagy csak az újdonság varázsa hajt? Próbálj tiszta fejjel, kívülről nézni a kapcsolatotokra. Természetesen nem gond, ha még nem vagy belé szerelmes, ez nem jelenti azt, hogy nem is lehetsz, ha kicsit jobban megismeritek majd egymást.

Ezt is olvasd el! 7 jel, amelyet biztosan félreértesz az első randin

2. Állíts fel határokat!

Ez nagyon fontos nemcsak azért, hogy megalapozz egy hosszabb távú kapcsolatot, hanem azért is, hogy ellenőrzés alatt tartsd a szíved. Hogyan csináld? Lehetőleg ne legyetek együtt a hét minden napján, és a nap minden percében. Szervezz külön programokat, és ne add fel a korábbi életedet teljes egészében miatta.

3. Avasd be a barátaidat, és a családodat!

A hozzád legközelebb álló emberek ismernek a legjobban. Meséld el nekik, hogy most szeretnél mindent jól csinálni, és nem elhamarkodottan beleugrani egy új kapcsolatba. Kérd a segítségüket, hogy támogassanak ebben. Kérd ki a véleményüket, és lény nyitott a tanácsaikra.

4. Vedd észre a piros zászlókat!

Nagy előrelépés lesz számodra, ha képes leszel időben felfigyelni a vészjelzésekre az új partnereddel kapcsolatban. Az elején ugyanis olyan könnyű átsiklani az apró, egyébként bizonytalanságra okot adó részletek felett. Pedig ezek a kezdeti jelzések már előrevetíthetik, hogy mire számíthatsz majd a közeli és távolabbi jövőben.

5. Irányítsd az érzéseidet!

Egyedül Te vagy az, aki ellenőrizheti és uralhatja a saját érzéseidet. Fontos, hogy már az elejétől fogva próbáld egy kívülálló szemszögéből is megnézni az új kapcsolatodat, és persze önmagadat is. Mióta ismeritek egymást? Mit tudsz róla? Mitől félsz? Talán a magánytól való menekülés űz bele mindig újabb és újabb szerelmi viszonyokba? Ismerd fel a saját érzéseidet, és nevezd nevén a félelmeidet. Csak így tudod majd elkerülni a könnyű kalandokat, amelyektől nem kaphatod meg a kívánt boldogságot.