5 jel, ami elárulja, hogy a szerelmed igazi
2017-09-25  /  Szerző:   /   Egyéb, Szerelem Szenvedély, vágyakozás, féltékenység. Ha felismered magadban ezeket a jeleket, lehetséges, hogy valóban szerelmes vagy. Ha nem, még folytasd a keresést a megfelelő partner megtalálásáért. Alábbi cikkünkből kiderül, honnan tudhatod azt, hogy igazán szerelmes vagy a párodba.

Az érzelmek fontosak egy párkapcsolatban, mert állandóan emlékeztetnek minket arra, hogy a szerelem még él. Van pár „standard” érzelem, amit mindannyian érzünk, amikor szerelmesek leszünk. Ezek általános érzelmek, melyek szükségszerűek ahhoz, hogy életben tartsuk a szerelem illúzióját.

Íme a legfontosabb 5 jel, melyből rájössz, hogy valóban szerelmes vagy:

1. Intenzív vágyat érzel a párod iránt

A párod iránt érzett vágy nem mindig ugyanolyan intenzitású. Vannak napok, amikor egyszerűen nem tudjátok levenni egymásról a kezeteket, de vannak olyan napok is, amikor nem vagy épp annyira szeretetteljes. Ahogyan az érzelmek nem mindig egyformák, úgy a vágy sem mindig egyforma intenzitású. A párok többsége pánikba esik, amikor azt érzi, hogy a vágy alábbhagy a kapcsolatukban, azonban a vonzalom még így is újból megjelenhet. Amit semmiképp sem tanácsos ilyen esetben tenned az az, hogy színleled azt, hogy vágyódsz a másik iránt. Ha azonban soha nem éreztél hatalmas vágyat a párod iránt, akkor ne várj több évet arra, hogy ez a helyzet megváltozzon, hanem cseréld le a partnered.

2. Féltékeny vagy

Nem jó az, ha egy párkapcsolatban nagyon féltékeny vagy, azonban néha nem árt egy picit féltékenynek is lenned. A féltékenység érzése ártalmatlan, és csak akkor lesz negatív dolog, ha rosszul cselekszel. A féltékenység nagyon fontos lehet abból a szempontból, hogy izgalmassá teheti a párkapcsolatot. A féltékenység emlékeztet téged arra, hogy mennyire szeretnéd, hogy a párod csak a tiéd legyen. Addig, amíg a féltékenységet úgy használod, mint egy érzést, ami motivál téged, addig a párkapcsolatotoknak csak jót tehet ez az érzés. Azonban, ha soha nem voltál féltékeny, meg kellene kérdezned magadtól, hogy vajon miért nem? Lehetséges, hogy arra a következtetésre fogsz jutni, hogy nem szereted eléggé a párod.

3. Hiányzik a párod

Ha soha nem hiányzott még a párod, ha soha nem érzeted azt, hogy szomorú, vagy üres vagy legbelül nélküle, akkor ez azt jelenti, hogy soha nem is szeretted őt igazán. Szeretni valakit azt jelenti, hogy azt érzed, kapcsolatban vagy valakivel. Egy kapcsolat, ami eddig is megvolt, de aminek a hiányát csak akkor érzed, amikor a párod nincs melletted. Néha a távolság is fontos egy párkapcsolatban, és ha ilyenkor azt érzed, hogy nagyon hiányzik a párod, akkor biztosan szereted őt. A hiányérzetnek nem kell állandónak lennie, azonban nagyon fontos az, hogy ez az érzés megjelenjen a párod hiányában.

4. Tele vagy reménnyel

Azt mondják, hogy ha szerelmes vagy, akkor mindent rózsaszínben látsz, és hogy megváltoztatja az életről alkotott képet úgy, hogy nem fogod látni a körülötted lévő rossz dolgokat. Ugyanakkor viszont a szerelem nem vak, hanem megtölt reménnyel. Amikor szeretsz, mindig reménykedsz abban, hogy a dolgok egyre jobbak és jobbak lesznek. Olyan kevés dolgot ismerünk az életről és a körülöttünk lévő világról, de amikor szeretünk, eltűnik az elveszettségtől való félelmünk.

5. Határtalan örömet érzel

Vagy szerelmes vagy, vagy nem. Az a pillanat, amikor rájössz arra, hogy egy olyan férfi, aki eddig teljesen idegen volt számodra, a mindent jelenti neked, határtalan örömmel tölt el. Elveszítheted a munkahelyed, vagy betegség érhet, vagy elveszítesz egy számodra fontos dolgot, de mindaddig, míg ő veled van, nem érdekel semmi más. Ez az a pillanat, amikor rájössz arra, hogy szerelmes lettél. Ha ellenkezőleg, mindezek az érzések idegenek számodra, akkor ez azt jelentheti, hogy nem találtad még nem az igaz szerelmet.