5 döntés, amit meg kell hoznod ebben az évben, hogy jobb legyen a párkapcsolatod
2018-01-22  /  Szerző:   /   Párkapcsolat Ebben az évben sokkal jobb párkapcsolatot szeretnél, mint az elmúlt években? Van pár trükk, melyek segítségedre lehetnek abban, hogy pároddal jobban együtt tudjatok működni az új évben. Az első lépés az, hogy megtudd, milyen szükségletei vannak a párodnak, a párodnak pedig tudnia kell, hogy neked milyen szükségleteid vannak. Alábbi cikkünkben adunk 5 tanácsot arra, miként lehet jobb a párkapcsolatod ebben az évben.

1. Tedd félre a telefont!

Manapság a személyes kommunikáció és az ölelés idejét egyre inkább átveszi az elektronikus kütyük nyomkodása. Az emberek egyre több ideig merülnek el az internet világában a telefonjaik kijelzőjét bámulva, ahelyett, hogy többet kommunikálnának, és közelebbi kapcsolatban lennének a párjukkal.

2. Aludj többet!

Az új évben próbálj meg több időt tölteni pihenéssel, ugyanis ha fáradt vagy, gyakran megtörténhet, hogy ingerlékenyebb leszel, és nem fogsz megfelelően figyelni a partneredre, vagy nem úgy fogsz hozzászólni, ahogyan ő azt elvárná. A fáradtság nem csak a párkapcsolatodnak, hanem az egészségednek sem tesz jót.

3. Tudd meg, milyen a szerelmi stílusod!

Minden embernek különböző stílusa van, amikor szerelmes. Egy szerelmes ember lehet birtokló, barátkozós, logikus gondolkodású, játékos, romantikus vagy önzetlen. Interneten is több olyan online tesztet találunk, melyek kitöltésével rájöhetünk arra, hogy milyen stílusunk van akkor, amikor szerelmesek vagyunk. Ha a párkapcsolatban mindkét fél kitölti ezt a tesztet, tudni fogják, hogy hasonlóak-e a szerelmi stílusukban vagy sem.

4. Mielőtt összeköltöznétek, komolyan beszélgessetek el!

Amikor egy pár összeköltözik, sokkal több tervezésre van szükségük, mint az esküvő megtervezése előtt. Az összeköltözés minden pár életében érzelmileg egy nagyon fontos lépés, ezért összebútorozás előtt mindenképp érdemes komolyan elbeszélgetnetek. Beszéljétek meg, hogy mennyi időt szoktatok általában eltölteni az interneten, vagy hogy hánykor szoktatok lefeküdni aludni, vagy milyen egyéb furcsa szokásaitok vannak, melyekről párotoknak tudnia kellene. Vannak olyan dolgok, melyeket sokan úgy gondolják, hogy elhanyagolhatóak egy párkapcsolatban, azonban ezek a legkisebb dolgok okozzák a legnagyobb problémákat akkor, amikor összeköltöztök, és sülve-főve együtt vagytok.

5. Tanulj meg minél több mindent arról, hogy mit jelent egy jó párkapcsolat!

Egy jobb párkapcsolat nem alakul ki egy nap alatt. Ehhez idő, kompromisszumkészség, megbocsájtás és sok erőfeszítés szükséges. Próbáld megérteni, hogy mi miatt érezheti párod úgy, hogy szereted őt, ezáltal sikerülni fog kezelni a konfliktusokat és visszahozni a romantikát a párkapcsolatotokba.