5 bevált módszer, amellyel erősítheted a párkapcsolatod
2019-05-06  /  Szerző:   /   Egyéb, Párkapcsolat A minket körülvevő világ, és benne a saját életünk folyamatosan változik, sajnos nem mindig jó irányba. Nincs ez másként a szerelem terén sem. Gyakran előfordul, hogy az egykor általunk legjobban imádott személyből a leginkább gyűlölt emberré válik. Ha folyamatosan csak a múlton töprengünk, és a változásokon, akkor nagyon könnyen magányossá és depresszióssá válhatunk.

A változás jó dolog, ezzel együtt kell élnünk. Az az ember, akibe egykor beleszerettünk már nem ugyanaz az ember. Az a kapcsolat, amibe egykor beleléptünk, mára megváltozott.

Ebben a helyzetben az egyetlen kérdés csupán, hogy mit tehetünk azért, hogy a kapcsolatunk ne induljon el rossz irányba, hogyan menthetjük át a múltbéli jó dolgokat a jelenbe, hogy a szerelem hosszú távon fennmaradjon. A következő módszerek bárkinek segíthetnek ebben.

1. „Nekem van igazam, Te tévedsz”

Az első és legfontosabb része egy párkapcsolatnak, hogy megtanulj megbocsátani, és a saját egódat félretenni. A szakítások leggyakoribb oka ugyanis az, hogy mindkét fél úgy gondolja, ő neki van igaza, és ő cselekszik helyesen, míg a másik nem. Ha szeretnétek felülkerekedni ezen a helyzeten, akkor fontos, hogy minden felmerülő probléma esetén beszéljétek és keressétek meg közösen a megoldást.

További ötleteket találsz a párkapcsolatod felélénkítésére korábbi cikkünkben!

2. Bízzatok meg egymásban

Egy egészséges párkapcsolatban a felek megbíznak egymásban, nyitottak a másik felé, és sebezhetőek. De ez a bizalom csak úgy működhet hosszú távon, ha mindketten akarják. Úgy nem fog, ha az egyik hisz a másikban, viszont a másik nem. Az egyik, vagy mindkét félben felmerülő kétségek komoly lelki sérüléseket okoznak, amely tönkre teszi a kapcsolatot is.

3. Töltsetek egymással több időt

Amikor beleszeretsz valakibe, akkor szeretnéd életed minden pillanatában vele lenni. Sajnos, ahogy egy párkapcsolat fejlődik, a kezdeti hév általában mérséklődik, a párok megszokják egymás jelenlétét, és egyre kevésbé figyelnek a másikra. A kezdeti éjszakába nyúló beszélgetéseket felváltják a néhány perces, semmitmondó párbeszédek, és gyakori, hogy meg sem hallják igazán, miről is beszél a partnerük. Pedig egy párkapcsolatban nagyon fontos, hogy időt szakítsatok egymásra, és még fontosabb az igazi egymásnak szentelt figyelem.

4. Tartsátok tiszteletben egymás kéréseit

A kapcsolatok elején, az udvarlás időszakában mindkét fél odafigyel a másik kívánságaira, próbáljuk a tenyerünkön hordozni a szerelmünket. Sajnos az idő múlásával ez is megváltozik. Pedig egy hosszú távú kapcsolat alapja, hogy észrevegyétek, mit szeretne a másik, mire vágyik, és mi az, ami zavarja. Ha problémád van, nem az a megoldás, hogy jól kibeszéled a barátnőiddel, vagy a haverjaiddal, helyette a pároddal kell leülnöd, és őszintén elmondani a véleményedet. Egy felmerülő nehézséget csak így lehet megoldani.

5. Csak a jóra koncentráljatok

Az emberek többsége szeret panaszkodni. Sokan mindig csak a hibát keresik. Talán a Te párodnak is vannak zavaró tulajdonságai, szokásai, ami idegesít Téged. De ahelyett, hogy ezeket folyamatosan a szemére vetnéd, jobban teszed, ha változtatsz a nézőpontodon. Gondold át, hogy annak idején miért pont őt választottad, milyen tulajdonságaival vett le a lábadról, emlékezz vissza az eddigi legszebb közös pillanataitokra, és ezután koncentrálj mindig a jóra, mert így Te is sokkal boldogabb leszel, és a kapcsolatotok is elmélyülhet.

par