4 tipp, hogyan tanuld meg fejleszteni önmagad egy fájó szakítás után
2017-11-29  /  Szerző:   /   Egyéb, Párkapcsolat Nemrég szakítottál a pároddal, a szakítás körülményei pedig annyira megviseltek lelkileg, hogy úgy érzed, soha többet nem leszel az, aki korábban voltál? Dühösnek, frusztráltnak érzed magad, és csalódott vagy amiatt, hogy rengeteg energiát fektettél a párkapcsolatodba, de végül mégsem alakult úgy, ahogyan szeretted volna? Ha igazán szeretted a párodat, a szakítás egy nagyon fájó pillanat, mégis van pár olyan dolog a szakításban, ami a javadat szolgálja, és amiből tanulhatsz. Alábbi cikkünkben adunk 4 tippet arra, hogyan tanuld meg fejleszteni önmagad a szakítás után, hogyan használhatod fel a fájó pillanatokat arra, hogy megtaláld újra az önbizalmad és az önmagadba vetett hitedet.

1. Fókuszálj a személyes fejlődésedre és oldd meg a személyes problémáidat!

Amikor szakítás után ismét egyedül maradsz, fókuszálj csak saját magadra és dolgozz azon, hogy jobbá tedd önmagad. Ezáltal lehetőséged lesz egy olyan férfit bevonzani, aki hozzád hasonlóan arra vágyik, hogy tökéletesítse önmagát. Ha pedig mindketten a személyes fejlődéseteken dolgoztok, sokkal könnyebben fogtok mélyebb érzelmeken alapuló kapcsolatot kialakítani egymással.

2. Hozd rendbe a gondolataidat és érzelmeidet!

Egy traumatikus szakítás után sok nő hajlamos bizonyos sztereotípiákat felállítani és azt hinni, hogy az összes férfi megbízhatatlan. Bármennyire is hajlamos vagy azt hinni, hogy az összes férfit egy kaptafára faragták, azt javasoljuk, hogy mégse tedd ezt, ugyanis azzal, hogy felállítasz pár belső szabályt magadnak a férfiakkal kapcsolatban, azzal pont az ilyen férfiakat fogod bevonzani az életedbe. Mindig azt fogod gondolni, hogy nem létezik olyan férfi, akit egy tökéletes párkapcsolatra teremtettek volna, így a való életben esélyed sem lesz egy tökéletes férfit találni.

Ha tudatában vagy annak, hogy egy olyan nő vagy, akire bármelyik férfi vágyna, azonban az előző kapcsolataid alapján mégis azt gondolod, hogy nem vagy elég jó, a tudatalattid pont azokat a forgatókönyveket fogja eléd vetíteni, melyekről az elmédnek kétségei vannak.

3. Tanuld meg használni a tudatalattid erejét az életed jobbá tételéhez!

Egy fájdalmas szakításból sok mindent megtanulhatsz, mint például azt is, hogy hogyan használd fel a tudatalattidat arra, hogy támaszt nyújtson neked a szakítás utáni nehéz időszakban. Amikor tudat alatt erősnek és önbizalommal telinek érzed magad, akkor pont olyan férfit fogsz bevonzani, aki hasonló adottságokkal rendelkezik.

Sokkal könnyebben felépülsz egy szakítás után, ha felhagysz az áldozat mentalitással és a belső kritikus önmarcangolásokkal. Ha továbbra is az áldozat szerepben éled az életed, olyan partnert fogsz majd találni, aki mindenképpen ki szeretne menekíteni ebből az állapotodból. Azonban egy olyan férfi, akinek szüksége van arra, hogy segítsen másokon, valójában nem szereti önmagát. Egy olyan férfi, akinek szüksége van arra, hogy a környezete értékelje őt, és egy olyan nő, aki az áldozat szerepben van, ugyanazon a hullámhosszon mozognak, így könnyen egymásra fognak találni. Válaszd azt az állapotot, amely támogatja a személyes fejlődésedet, és ne azt, ami az önbecsülésed elvesztéséhez vezet.

4. Ismerd fel, mire vágysz valójában az életben – az érzelmeid belülről kifelé haladva alakítják az életed!

Amikor figyelsz a belső érzéseidre, rájössz arra, hogy az, amit legbelül érzel, valójában a legerősebb energiaforrást jelentik az életedben.

Csalódottnak, frusztráltnak, szomorúnak és „defektesnek” érzed magad akkor, amikor elveszíted a párod? Ezek a negatív érzelmek ugyanolyan embereket fognak bevonzani, akiknek - hozzád hasonlóan - negatív érzelmeik vannak. Még ha a kapcsolat elején azt fogod gondolni, hogy minden nagyszerűen működik köztetek, idővel rájössz arra, hogy ez mégsincs így.

Egy fájdalmas szakításból megtanulhatod azt, hogyan menj tovább az életben pozitív hozzáállással, azáltal, hogy szeretetteljesen viselkedsz másokkal, azzal, hogy hálás vagy mindazért, amid van, és azzal, hogy bízol önmagadban és szabadnak, lelkesnek és szenvedélyesnek érzed magad.

Minden pozitív érzelem átélésével olyan embereket fogsz magadhoz vonzani, akik hozzád hasonlóan pozitív energiával vannak tele, és ezáltal újabb lehetőségeket fognak hozni az életedbe.