15 tipp arra, hogyan felejtsd el az exed?
2017-10-05  /  Szerző:   /   Egyéb, Párkapcsolat Szakítottál a pároddal, és nem tudod hogyan is tudnád túl tenni magad ezen az egészen frusztráció, harag és új párkapcsolatok iránti félelem nélkül? Hogyan felejtheted el a volt párod, amikor annyi emlék összeköt? A szakítás valóban fájdalmas, azonban a szakítás után is folytathatod az életed szomorúság nélkül. Alábbi cikkünkben felsoroljuk azt a 15 lépést, amit meg kell tenned ahhoz, hogy el tudd felejteni a volt szerelmed.

1. Tudd meg biztosan, mi volt a szakításotok oka!

A szakítás a te hibád volt? Vagy talán párod más nőbe lett szerelmes? Megcsalt? Vagy csak a köztetek lévő szerelem kihalt? Könnyebb elfogadni a valóságot, ha tudatában vagy annak, hogy mi miatt szakítottatok.

2. Fogadd el azt, hogy tudod, minden tőled telhetőt megtettél!

Ne hibáztasd többet magad! A párkapcsolatok törékenyek és bonyolultak. Mindent megtettél azért, hogy boldog párkapcsolatotok legyen? Vizsgáld meg magad, hogy érzelmileg ne maradj kötődve egy véget ért párkapcsolathoz.

3. Fogadd el, hogy már semmit nem lehetett tenni!

Szakítás előtt biztosan sokáig bizonytalan volt a párkapcsolatotok és biztosan mindent megtettél azért, hogy megmentsd a kapcsolatotokat. Minden energiádat csak abba fektetted, így fogadd el azt is, hogy többet már nem tudtál érte tenni.

4. Így a legjobb neked!

Biztosan szerettétek egymást, de nem így volt megírva nektek. Fogadd el ezt! Fogadd el, hogy bár fáj most, ez kellett veled történjen, és egyszer lehet, majd rájössz arra, hogy ennek is valami célja volt az életedben.

5. Tanulj ebből a tapasztalatból!

Tanulj ebből a párkapcsolatból és ebből a szakításból, hogy a következő párkapcsolatodban ne forduljanak elő ugyanazok a problémák. Tudd azt, hogy az emberek többet tanulnak a negatív tapasztalatokból.

6. Adj magadnak időt a felejtésre!

Az idő mindent meggyógyít. Adj magadnak időt a szenvedésre. Hadd, hogy teljen el megfelelő idő, és meglátod majd, hogy idővel a sebek már nem fognak annyira fájni. A mostani fájdalom csak egy halvány emlék marad majd.

7. Ne kötődj a múlthoz!

Hogyan is felejthetnéd el az exed, ha folyton a múltba kapaszkodsz, aminek nincs jelene? Amíg a múltba kapaszkodsz, lehetetlen egy új szerelemre, egy új párkapcsolatra koncentrálni. Szabadulj meg a dolgaitól, ne kövesd őt a közösségi oldalakon és próbáld elfelejteni az emlékeket. Fogadd el, hogy vége lett és próbálj meg megbocsájtani neki. Így újra felépítheted az életed és tovább fogsz tudni menni.

8. Ne közeledj a régi szerelmedhez!

Változtasd meg a szokásaidat, és ha kell, változtasd meg a baráti köröd. Bármit, csak ne közeled többet a volt párodhoz, még virtuálisan sem.

9. Napról napra haladj előre!

A szakítás utáni időszak valószínű nagyon hosszadalmasnak és bizonytalannak fog tűnni, azonban soha ne gondolkodj azon a hosszú perióduson, amikor el fogod felejteni, hanem gondolkodj mindig a mai napon és a holnapon. Így bármilyen félelmed és szorongásod el fog tűnni!

10. Gondolkodj pozitívan!

Szakítás után a pozitív gondolkodás nem egyszerű, azonban egészséges. Ha a pesszimizmust és a negatív gondolkodást választod, akkor egy idő után még mélyebbre fogsz süllyedni a fájdalmas gondolataidban. Nézd mindig úgy az életed, mintha valami új és jó dolgot kezdenél, és így a jövőd is sokkal szebb lesz majd.

11. Tedd túl magad a helyzeten egészségesen!

Egy új hobby, egy új sport, a meditáció, bármi, ami kitölti az idődet és elmédet, hasznos lehet ilyenkor. Vezesd le az energiádat, amit a haragra és sírásra költöttél, a boksz zsákra és a jója matracra.

12. Tölts több időt a barátnőiddel!

A párod otthagyott, de ez nem azt jelenti, hogy egyedül vagy. Nem, sőt, épp ellenkezőleg. Sokkal több időd lesz arra, hogy a barátnőiddel vagy a családoddal szocializálj. Most van időd figyelni rájuk és kapcsolatot ápolni velük. Lépj újra kapcsolatba azokkal, akik kedvesek számodra.

13. Utazz sokat!

Minden sarok volt párodra emlékeztet? Akkor pakolj össze és utazz minél többet. menj minél messzebbre, új helyre, ahol új emberekkel is találkozhatsz. Ki tudja, lehet még egy idill is kialakulhat.

14. Összpontosíts magadra!

Most végre van sok szabad időd és energiád. Tanuld meg élvezni az egyedül töltött időt és próbáld meg újból felfedezni önmagad. Lehetséges, hogy arra is rájössz, hogy volt párod nem volt neked való és még jót is tett neked azzal, hogy otthagyott.

15. Engedd meg másoknak is, hogy közeledjenek hozzád!

A legjobb módja annak, hogy továbblépj egy szakítás után, ha engedsz másokat közeledni magadhoz. Biztosan nehéz, azonban tanulj meg megismerni új embereket is. Szerezz magadnak új barátokat és engedd meg magadnak, hogy újból szeress!