4 terület, amivel foglalkoznod kell egy szakítás után
2020-02-25  /  Szerző:   /   Egyéb, Párkapcsolat

Egy szakítás legnehezebb része talán az, amikor rádöbbensz, hogy valószínűleg soha többé nem fogsz találkozni az exeddel, és hirtelen túl sok szabadidőd lesz, amivel nem tudsz mit kezdeni.

Ez az időszak a legjobb alkalom arra, hogy kicsit befelé fordulj, és a rendet tegyél a saját életedben. Persze egy ilyen kétségbeesett kedélyállapotban nem könnyű kitalálni, hogy miként kezdj bele.

Olvass tovább, és ismerd meg azt a 4 területet, amivel foglalkoznod kell egy szakítás után, hogy helyreálljon az önbizalmad, és nyitott legyél egy új kapcsolatra!

1. Keress olyan dolgokat, amelyek boldoggá tesznek!

A gyógyulás egyik legegyszerűbb módja, ha a múlt feletti siránkozás helyett, inkább az önfejlesztésre koncentrálsz, és olyan elfoglaltságot, vagy projekteket keresel, amelyekben örömödet leled, és amelyek lekötik a figyelmedet. Ez lehet egy új életforma, rendszeres edzésekkel és egy egészséges étrenddel, esetleg egy olyan hobbi, amit mindig is szerettél, vagy, amit régóta ki akarsz próbálni, de eddig nem volt rá időd. Bármilyen tevékenységről is legyen szó, a lényeg, hogy kezdj bele!

Ezt is olvasd el! - Hogyan szeresd magadat úgy, ahogy vagy? 5 szakértői tanács

2. Keresd fel a barátaidat!

Elcsépelt tanács, mégis hatásos. Egy kapcsolatban sokszor hajlamosak vagyunk elhanyagolni a többi ismerősünket, mert a kevés szabadidőt inkább a szerelmünkkel töltjük. Egy szakítás viszont arra is kiváló lehetőség, hogy újra felvedd a kapcsolatot azokkal a barátaiddal, akiket már rég nem láttál. Ez abban is segít, hogy bezárkózás helyett, kimozdítson a holtpontról, és rávilágítson, hogy van élet az exed után is.

3. Szánj időt magadra, és építsd be ezt a napi rutinodba is!

Gondold végig, hogy mitől éreznéd jobban magad a bőrödben. Eddig sosem volt időd olvasni, edzésre járni, esetleg kirándulni? Akkor most belevághatsz. Amint érezni fogod a jótékony hatásait, rájössz majd, hogy erre a fajta kikapcsolódásra folyamatosan szükséged van ahhoz, hogy kiegyensúlyozott lehess. Ezeket a tevékenységeket tedd rendszeressé, és akkor se hagyd abba, ha időközben újra szerelembe esel.

4. Maradj hiteles!

Azaz, légy őszinte önmagadhoz. Vedd észre a valódi értékeidet, és szeresd magad úgy, ahogy vagy. Egy szakítás olyan tapasztalat, amelyből sokat tanulhatsz, és kamatoztathatsz egy következő kapcsolatodban. Minden ilyen élmény, erősebbé, és jobbá tesz. Ha úgy érzed, hogy egyedül nem megy, akkor kérd a barátaid, esetleg szakember segítségét. Meglepődsz majd, hogy néhány apróbb változástól is mennyivel jobban fogod érezni magad!