4 kérdés, amit fel kell tenned magadnak, mielőtt kimondanád, hogy „vége”
2018-09-11  /  Szerző:   /   Párkapcsolat Tökéletesen indult a párkapcsolatotok, minden a legnagyobb rendben haladt az életetekben mindaddig, míg annyira közel nem kerültetek egymáshoz, hogy a dolgok elkezdtek komolyra fordulni, a régi sérelmek pedig elkezdtek a felszínre törni? Elkerülhetetlenül megjelentek a viták és konfliktusok, és hirtelen az lett az érzésed, hogy már nem is illetek annyira egymáshoz, és lehet, jobb lenne, ha inkább szakítanátok? Vajon ebben a helyzetben tényleg ez lenne a legjobb megoldás? Alábbi cikkünkben felsorolunk 4 kérdést, melyet mindenképp tegyél fel magadnak, mielőtt kimondanád a végszót.

1. Mit tettem én, hogy idáig jutottunk?

A spiritualitás mesterei azt állítják, hogy a párkapcsolat egy külön entitás, amit a partnerek kapcsolata hoz létre. Ezért ami a párkapcsolatban történik azt mindkét partner viselkedése váltja ki. Egy párkapcsolatban mindkét félnek fel kell vállalnia a felelősséget, ezért mielőtt szakítanál a pároddal, kérdezd meg magadtól, hogy te milyen energiát vittél a párkapcsolatba. Önmagad legjobb változata voltál? Megértően és toleránsan viselkedtél a partnereddel? Kimutattad az iránta érzett szerelmedet? Megértetted a szükségleteit és tiszteletben tartottad az értékeit?

2. Mindent megtanultam, amit meg lehetett tanulni?

Légy figyelmes azokra a dolgokra, melyek sorozatosan nem működnek a párkapcsolataidban, és vedd észre, ha esetleg nem-e ismétlődik állandóan ugyanaz a rossz viselkedési minta. Ha észrevetted azt, hogy több párkapcsolatban is ugyanazok a problémák jönnek elő, akkor nem feltétlenül a szakítás lesz a jó megoldás. Ebben az esetben a legjobb dolog, ha megvárod, míg megérted a leckét, és rájössz, hogy mi miatt viselkedsz ugyanúgy egy-egy adott helyzetben. Lehetséges, hogy végül minden probléma magától megoldódik, és minden jobbra fordul a kapcsolatotokban, azonban az is lehetséges, hogy semmiféle megbánás vagy dráma nélkül mégis szétváltok. Ha egyik párkapcsolatodban sem tanulod meg a leckét, akkor valószínű, hogy a következő partnereddel is hasonló szituációkba fogsz kerülni.

3. Azok a dolgok, melyek zavarnak a páromban, alapvető problémák vagy csak jelentéktelen semmiségek?

Számodra mi a fontosabb? Hogy a párodnak hatalmas szíve legyen, és azt érezd, hogy mindenben számíthatsz rá, vagy az, hogy jól táncoljon és egész nap szerelmes üzeneteket küldözgessen neked? A párod figyelmes a szükségleteidre és mindent megtesz azért, hogy ezeket kielégítse? Tanul a konfliktusokból és legközelebb megpróbálja elkerülni azokat a helyzeteket, melyek megbántottak téged? Vagy bókolás mellett is gondatlanul viselkedik veled? Az emberek néha hajlamosak arra, hogy túl könnyen elengedjék a partnerüket pár apró, jelentéktelen dolog miatt.

4. Mennyire kötődünk egymáshoz?

Kötődni egymáshoz egy párkapcsolatban azt jelenti, hogy megérzitek vagy kitaláljátok egymás gondolatait és vágyait. Például, ha a párod épp abban a pillanatban küld neked egy üzenetet, amikor te rá gondolsz, akkor valószínű létezik közöttetek egy szoros lelki kötődés. Vagy bár vitatkoztok és pár dologban eltérően gondolkodtok, mégis érzed, hogy a kettőtök közötti kötődés erősebb, mint bármilyen konfliktus. Kötődni a párodhoz azt jelenti, hogy akkor is érzed a párod jelenlétét, amikor nincs melletted, hiszen mindig rád gondol. Ha erre a szintre eljutottál már a párkapcsolatban, akkor ez már hatalmas dolognak számít, amit értékelned kellene.