3 tény, amelyre egy szakítás megtanít
2022-06-21  /  Szerző:   /   Egyéb, Párkapcsolat

Egy szerelmi csalódás mindenkit megvisel. Mégsem tudjuk elkerülni, szinte nincs olyan ember a földön, aki legalább egyszer ne élte volna át. Főleg napjainkban. Nagymamáink még hozzámentek az első komolyabb udvarlójukhoz, aki mellett leélték az egész életüket. Sokszor 40-50 évet. Ma már ez sokkal kevésbé jellemző. Megválogatjuk, hogy kit választunk partnerünkül, és ha úgy érezzük, nem az igazi, akkor befejezzük, és keresgélünk tovább.

Azért egy szakításnak létezik egy másik oldala is. Amelyről kevesebb szó esik, mégis fontos. Egy szerelmi csalódásból tanulhatunk. Az alábbi 3 dolgot legalábbis biztosan!

1. tény: Van jobb szerelem

Mindig a remény hal meg utoljára. Nincs olyan, hogy ha szakítasz a pároddal, akkor Te már örökre egyedül maradsz. Épp ellenkezőleg, mindig lesz más, és mindig lesz jobb. Egyik ajtó bezárul mögötted, de számtalan új lehetőség kinyílik előtted, és csak rajtad múlik, hogy melyiket akarod észrevenni, és esélyt adni neki. Gyászold meg a szakítást, zárd le magadban, köszönd meg a jót, és lépj tovább. Utólag visszagondolva hálás leszel érte, hogy még épp időben kiszálltál, és nem vesztegettél több időt valami olyanra, ami úgysem működött.

2. tény: Úgy vagy jó, ahogy vagy

Nem kicsit soványabban, nem szőkébben, vagy egy olyan koncerten, amit sosem szerettél. Egy párkapcsolatban számtalan kompromisszumot megkötünk, amíg össze nem csiszolódunk az aktuális partnerünkkel. Egy szerelemben az adok és a kapok is jelen van, és fontos, hogy egyensúlyban is legyen. Egy párkapcsolatban fontos a „mi”, de csak úgy működhet, ha a két egyéniség, amely alkotja, mindvégig hű marad önmagához is. Abban a pillanatban, amikor egyik fél szeretné megváltoztatni a másikat, azzal felrúgja a kényes egyensúlyt, és hamarosan elkerülhetetlenné válik a szakítás. Egy kapcsolatban sem szabad feladnod önmagad, a valódi személyiséged, mert pont attól vagy az, aki.

Ez is érdekelhet! - Hogyan programozd át a gondolataidat, hogy végre elfogadd: nem az exed volt az igazi!

3. tény: Van, akiért nem éri meg kitartani

Ha egy olyan kapcsolatot hagytál magad mögött, amelyben a párod nem úgy bánt Veled, ahogy megérdemelted volna, vagy ahogy szeretted volna, akkor azért a kapcsolatért nem érdemes túl sok könnyet ejtened. Egyszerűen nem éri meg még több időt ráfecsérelni, mert csak többet árt, mint használ. Helyette járj nyitott szemmel, és keresd az új lehetőségeket!