3 módszer a tiszta mosogatószivacsért
2022-11-02  /  Szerző:   /   Egyéb, Rúzs

Mivel a mosogatószivacsok szerepet játszanak az étellel érintkező edények tisztításában, ezért különösen fontos, hogy ne tapadjanak rájuk a baktériumok. A nyirkos közeg azonban nagyon szép kis élettér számukra.

A Good Home Economics Institute kutatói megjegyzik, hogy a konyhai szivacsokat két-három hetente kell cserélni, attól függően, hogy milyen gyakran használod őket, és szerencsére a szivacsok tisztítására vonatkozó módszerek egyszerűek.

Mikró

Egy körülbelül fél deci vízben áztatott szivacsot tegyünk a mikróba, és egy percig nagy hőfokon melegítjük. A cellulóz szivacsokhoz egy deci víz és két perc melegítés szükséges a hatékony végeredményhez. Ez elpusztítja a baktériumok 99,9%-át.

Fontos megjegyezni, hogy a forró szivacsot nem szabad azonnal megérinteni, és ezt a módszert nem szabad fémet tartalmazó részekre alkalmazni.

Mosogatógép

A szivacsok mosogatógépben is alaposan kimoshatók. Ebben az esetben tedd a felső tálcába, és szárítással egybekötve indítsd el a mosogatóprogramot. Tanulmányok kimutatták, hogy a mikrós technikákhoz hasonlóan a módszer a baktériumok 99,9%-át képes elpusztítani.

Ecet

Laboratóriumi adatok szerint az ecet a baktériumok 99,6%-ával szemben halálos. Egyszerűen áztasd a szivacsot nagyobb koncentrációjú ecetbe öt percig, majd öblítsd le és nyomd ki.