3 meglepően gyakori hiba, amely szakításhoz vezet
2023-03-20  /  Szerző:   /   Egyéb, Párkapcsolat

Ha egy pár szétválásáról beszélünk, akkor szinte mindenkinek olyan kiváltó okok jutnak az eszébe leggyakrabban, mint a hűtlenség vagy a sok vita. De ezen a két dolgon kívül még számtalan tényező húzódhat meg egy válás mögött, köztük olyanok, amelyekről nem is gondolnád. Az alábbi 3 pont ilyen.

 

1. Önzetlenség

Az áldozatosság, az önzetlenség jó tulajdonságnak tűnhet, ha egy párkapcsolatról van szó. Bizonyára Téged is jó érzéssel tölt el a tudat, hogy a párod bármit megtenne azért, hogy segítsen Neked, vagy megvédjen. És Te is megtennéd érte ugyanezt. Sajnos azonban, leszámítva néhány ritka vészhelyzetet, az önzetlenség egy romboló szokás. Egy házasság csak akkor lehet igazán boldog, ha abban mindkét félnek teljesülnek a vágyai és szükségletei. Kölcsönösen éreznetek kell, hogy egyenlő felek vagytok, egy csapatban, mindkettőtök számára ugyanúgy fontos célokért küzdötök. De a túlzott önzetlenség ennek épp a tagadása. Ha Te mindig alárendeled magad a partnerednek, a saját álmaidat háttérbe szorítod, csak, hogy neki kedvezz, azzal önmagadat rombolod le.

A saját és a párkapcsolatod érdekében ki kell állnod magadért, és a vágyaidért. Legyen szó bármilyen apróságról, mint például, hogy hol vacsorázzatok, vagy milyen filmet nézzetek meg a moziban, az egészen nagy dolgokig, mint a karriered, vagy akár a gyerekvállalás.

2. Negatív hozzáállás

A negatív attitűd egy kellemetlen környezetet terem a saját kapcsolatodban, amely fokozatosan megmérgezi mindkettőtök életét. Ennek részei lehetnek apró, kelletlen gesztusok, pesszimista megjegyzések, szarkazmus, vagy egymás becsmérlése. Minden ilyen pillanat összeadódik, míg végül lerombolja a köztetek lévő bizalmat és szerető közeget. Egy idő után már nem keresitek egymás társaságát, mert egyszerűen nem érzitek magatokat jól a másikkal.

Gondold csak végig, hogy miként viselkedtek egymással. Mit árul el bármelyikőtökről a testbeszéde. Nyíltan beszélnetek kell ezekről a helyzetekről, és hogy egy-egy ilyen esetben mit éreztek.


Ez is érdekelhet! - Miért és hogyan változtass a negatív hozzáállásodon a párkapcsolatodban?

 

3. Az intimitás hiánya

És itt most nem a hálószobai dolgokról van szó. Sokkal inkább azokról a hétköznapi intim gesztusokról, amelyek egy kapcsolat elején még mindenkinél alapvetőek, mint egy ölelés, egy reggeli köszöntő csók, séta kéz a kézben, vagy a másik megérintése csak úgy. Ezek azok a dolgok, amelyekkel kifejezitek egymás felé a vonzalmatokat és a szerelmeteket. Amikor ezek szépen lassan eltűnnek az életetekből, az magával hozza azt is, hogy az érzelmi intimitás is megfakulóban van köztetek.

Nincs más választásotok, mint gyakorolni. Figyeljetek oda rá, hogy ne múljon el nap ölelés nélkül, és találjátok meg közösen a módját, hogy visszahozzátok az intim pillanatokat az életetekbe.