3 hatékony módszer a pigmentfoltok eltávolítására
2021-02-20  /  Szerző:   /   Egyéb, Rúzs

Különösen az életkor előrehaladtával merül fel a kérdés: el lehet-e tüntetni a pigmentfoltokat? A válasz több tényezőtől is függ. Elmagyarázzuk, mi segít valóban a hiperpigmentáció ellen.

A legtöbb embernél az évek múlásával jelennek meg a pigmentfoltok, de akkor sem szeretik őket, főleg az arcon, mivel a szabálytalan sötétebb vagy világosabb bőrterületek sajnos nem néznek ki túl jól. De hogyan lehet hatékonyan eltávolítani a pigmentfoltokat?

Először is tudnunk kell az pigmentfoltok okát. Ha a melanin képződése, amely a bőr színpigmentjeiért felelős, zavart okoz, akkor színelváltozások lépnek fel, amely akár világos foltokat is eredményezhet. A nőknél gyakori ok lehet a hormonszint ingadozása is. Ha a bőrt napvédő nélkül éri UV-fény, a kontraszt tovább nő. Míg a hiperpigmentáció sötét foltokat, addig a pigmentsejtek lebontása fehér foltokat eredményez.

Ezért nagyon fontos, hogy egész évben használjunk napvédőt. Tény, ha a pigmentfoltok csak idős korban jelennek meg, akkor ezek az öregségi foltok tulajdonképpen az öregedés jelei. De ezt is megakadályozhatjuk akkor, ha ezeket UV-sugarak okozzák.

Milyen egyéb lehetőségek vannak, és mit érdemes figyelembe venni a jövőbeni bőrápolás során a tökéletes arcbőr érdekében?TÜNTESD EL ÉS AKADÁLYOZD MEG A PIGMENTFOLTOKAT – EZ A 3 DOLOG SEGÍTHET

1. Megelőzés és kenőcs alkalmazása

Mint már említettük, a pigmentfoltok ellen a leghatékonyabb a mindennapos, évszaktól független napvédelem.  Ez megakadályozza az UV-sugarak által okozott foltok kialakulását, és így a hormonok által okozott foltokat a nap már nem képes felerősíteni.

Akinek már vannak pigmentfoltjai, kaphatnak halványító krémeket és bőrgyógyász által felírt termékeket, amelyek általában azelainsavat és hidrokinont tartalmaznak.

2. Kozmetikai eljárások

Egy kozmetikai stúdióban folytatott konzultáció is segíthet a pigmentfoltok ellen. Az úgynevezett microneedling a hormonokkal kapcsolatos pigmentfoltok hatékony kezelési módszere. Kis tűket használnak a bőr átszúrására, ami elősegítheti a regenerációt.

Az orvosi kozmetikusok mikrodermabráziót hajthatnak végre az életkorral összefüggő pigmentfoltok kezelésekor. Ilyenkor a bőr felső rétegét le kell csiszolni.

3. Lézeres kezelések

Ha minden más kudarcot vall, a bőrgyógyász által végzett lézeres kezelések hatékony alternatívát jelentenek. A nap okozta öregségi foltok kezelhetők és eltüntethetők egy speciális lézerrel, azonban  ez gyakran egy elég hosszú folyamat. Az egyetlen dolog, amit szem előtt kell tartani, hogy a kezelés után kb. négy hétig kerülni kell a közvetlen napsütést, és magas szintű napvédelmet szükséges a bőrünk számára biztosítani. Éppen ezért a lézeres kezeléseket a legjobb a téli hónapokban végezni.

Az aranyszálas lézeres kezelések ma már alkalmazhatóak a hormonokkal kapcsolatos pigmentfoltok, az úgynevezett melaszma esetében is.

Forrás: Activebeauty