16 mondat, amit soha ne mondj ki egy veszekedés során!
2020-04-29  /  Szerző:   /   Egyéb, Párkapcsolat

Hiszed van sem, lehet jól és lehet nagyon rosszul is veszekedni. A párok gyakran követik el azt a hibát, hogy olyan dolgot vágnak egymás fejéhez egy vita hevében, amit utána nagyon megbánnak, és amely helyreállíthatatlan károkat okoz a kapcsolatban.

Hogy elkerülhesd ezt a jövőben, összegyűjtöttünk 16 olyan mondatot, amelyet soha nem szabad kimondanod egy veszekedés során sem, ha nem szeretnéd, hogy szakítás legyen a vége.

Olvass tovább, és ismerd meg ezeket a kulcsmondatokat!

1. Ez hülyeség./ Ez nevetséges!

Bármit is mondott a párod, közelíts hozzá tisztelettel. Egy a fentiekhez hasonló lebecsmérlő, és lealacsonyító hozzászólás pedig cseppet sem az. Inkább éreztesd azt Vele, hogy az ő véleménye ugyanolyan fontos, és őszintén elmondhatja.

2. Mindig / Soha

„Te mindig ezt csinálod!” „Te sosem csinálod ezt!” Az effajta általánosítások olyan visszavonhatatlan ítéletek, amelyek mélyen megbánthatják a másik lelkivilágát.

Ezt is olvasd el! - Hogyan építheti a veszekedés a párkapcsolatot?

3. Ugyanezt csináltad egy hónappal ezelőtt is.

Egy veszekedés során sincs helye a múlt felemlegetésének. Ha egyszer már megoldottatok, vagy legalább átbeszéltetek, és lezártatok egy régebbi problémát, akkor nem ajánlatos újra elővenni, és ezzel támadni.

4. Én szakítok Veled, ha...

Egy ilyen ultimátum óriási károkat okoz bármely párkapcsolatban, mert a másik fél ettől kezdve nem fogja biztonságban érezni magát, és az érzelmeiről sem mer ezek után szabadon beszélni.

5. Mindenki úgy gondolja, hogy Te...

A kettőtök vitájában nincs senki más véleményének helye. Ez csak rólatok szól, és a Ti gondolataitokról.

6. Úgy csinálsz, mint az exem.

Bármennyire is mérges vagy, és ingerült, mégis tartsd észben, hogy mindenki egyedi és két ember hasonlítgatásának nincs semmi értelme. És amúgy is, ha a párod, olyan mint az exed, akkor miért vagytok együtt?

7. Azt hiszem szükségem van egy kis szünetre.

Hacsak nem gondolod tényleg így, akkor soha nem mondj ilyet. A partnered ugyanis komolyan veheti, és végül szakít Veled.

8. Nem érdekel.

Ha a párod gyakran mondja ezt, akkor sajnos el kell hinned neki. Ne pazarold az időd olyan emberre, aki számára nem fontosak az érzéseid, és a problémáid.

9. Túlzásba esel!

Ha a párod dühös valami miatt, vagy nagyon zavarja egy dolog, akkor inkább mutass megértést, és támogasd, ahelyett, hogy lekicsinyítenéd a problémáit.

10. Még nem fejeztem be!

Egy ilyen mondat egyszerűen tiszteletlen. Ha a párodnak némi időre van szüksége egy vita során, hogy gondolkodhasson, akkor add meg neki.

11. Semmi

Soha ne hagyj ott egy vitás helyzetet szónélkül. Ha úgy érzed, hogy adott pillanatban túlságosan ingerült vagy folytatni, akkor kérj legalább időt helyette, hogy lenyugodhass.

12. Utállak.

Ez a legutolsó dolog, amit a párodnak mondanod szabad. Ha szeretsz valakit, akkor egyszerűen nem utálhatod.

13. Bármi más, amit nem gondolsz komolyan.

Egy vita hevében sajnos hajlamosak vagyunk sokféle butaságot a párunk fejéhez vágni, amit aztán nagyon meg is bánunk. Ezért jobban teszed, ha mindig jól meggondolod, mit mondasz.

Nem könnyű megtanulni, hogyan vitázz helyesen. Ha együtt vagy valakivel, akit szeretsz, akkor a legközelebbi vitás helyzetben jusson eszedbe, hogy ennek nem az a célja, hogy egyikőtök nyerjen. Sokkal inkább a megoldás közös keresése és a rendezése.