15 klasszikus ok, ami tönkretesz egy párkapcsolatot – így vedd észre őket!
2022-09-21  /  Szerző:   /   Egyéb, Párkapcsolat

Egy újdonsült párkapcsolat tökéletesnek és gyönyörűnek tűnik. Legalábbis az elején. De ez a fajta elvakult érzelmi vihar nem tart örökké. Ha azt szeretnéd, hogy a kapcsolat hosszú távú legyen, és a szerelem fennmaradjon, akkor néhány alapvető dologgal tisztában kell lenned.

A párkapcsolatok alapja a hatékony kommunikáció. Tudnod kell, hogy mit vár el a partnered, és azt is, hogy Te mit szeretnél. Az egyensúlyt megtalálni viszont nem könnyű. Mégsem pusztán azért futnak zátonyra a kapcsolatok, mert eltérő igényeket támaszt egymás felé két ember. Nagyon fontos, hogy ezeket a különbözőségeket idejében felismerd és megértsd.

Írhatsz akár listát is arról, hogy melyek azok a tulajdonságok és személyiségjegyek, amelyeket egy partnerben nem tolerálsz, és ez alapján válogass. Persze jól tudjuk, hogy a gyakorlatban mindez nem ennyire fekete és fehér, így az alábbi listával segítünk, hogy mire figyelj.

Mi az a 15 klasszikus ok, ami biztosan tönkretesz egy párkapcsolatot?

1. Nem azonos az értékrendetek.

A kémia és a szórakozás egy dolog, ezek egyike sem elég egy kapcsolat hosszú távú működtetéséhez. Fontos, hogy azonos értékeket tartsatok elsődlegesnek, és az alapvető életcéljaitokban egyetértsetek.

2. A párod érzelmileg elérhetetlen.

Ha úgy érzed, hogy a párod nem ért meg Téged és az érzéseidet, akkor valószínűleg nem elég erős a köztetek lévő kapcsolat. Ha nem is szeretne erről beszélni Veled, vagy semmibe vesz, akkor nem számíthatsz tőle a későbbiekben sem sok jóra.

3. A partnered gyakran hazudik Neked.

A hazugságok lerombolnak mindent. Ha a párod nem őszinte Veled, és Te rajta is kapod, akkor képtelen leszel tovább bízni benne, és boldogan együtt élni vele.

4. Nincs jövő képe, nincsenek ambíciói.

Ha fogalma sincs arról, hogy mihez is akar kezdeni az életével, akkor honnan tudná, hogy Veled kapcsolatban mit szeretne hosszabb távon?

5. Nem bánik Veled jól konfliktushelyzetben.

Még, amikor vitatkoztok, és idegesek vagytok, akkor is fontos, hogy kedvesen, és a másikra odafigyelve keressétek a megoldást. Ennek hiányában igazi párkapcsolat sem létezhet.

6. Csak magával törődik.

Sajnos ezt a piros zászlót csak kevesen veszik észre. Pedig, egy idő után nagyon feltűnő, ha a párod mindig csak magáról beszél, csak a saját élete van terítéken, és egyáltalán nem érdekli, hogy mi van Veled.

7. Minden közös programot lemond.

Ha folyamatosan átszervezi az együtt megtervezett programjaitokat, esetleg le is mondja őket sorban, akkor nyilvánvaló, hogy nem vagy számára elég fontos.

8. Észreveszed, hogy még mindig az exén jár az esze.

Ne fuss olyan ember után, aki a múltban ragadt, és ahelyett, hogy Veled tervezné a közös életet, még mindig a régi sérelmein rágódik.

9. A párod önző.

Ha sosem Te vagy a legfontosabb dolog az életében, az elég erőteljes figyelmeztető jel. Ha az ő boldogsága és igényei állnak első helyen, akkor a mérleg nyelve hamar ki fog billenni.

10. Nem figyel a megjelenésére.

Valószínűleg Te sem szeretnél egy igénytelen és koszos emberrel mutatkozni, főleg, ha ez nála állandó, és mindennapos. Jól mutatja a tisztelet hiányát irántad.

11. Túlságosan negatív.

Az ilyen emberek társaságában nem jó lenni. Folyton rádragasztja a pesszimizmusát és a rossz kedvét. De így hogyan is lehetnétek boldogok?

12. Úgy érzed, hogy folyton ellenőriz.

Nem feltétlenül kell ennek fizikai agresszióval társulnia, de ha azon kapod magad, hogy nem mersz már semmit sem eldönteni nélküle, akkor Te is ilyen helyzetbe kerültél. Az önbizalmad felőröli egy ilyen társ, mert folyton kritizál, és leszól.

Ez is érdekelhet! - Miért ne hagyd, hogy az összetört szíved irányítsa az életedet?

13. Megcsal.

Egy kizárólagos kapcsolatban nincs helye harmadik félnek. Egy hűtlenség sajnos elég gyakran vezet szakításhoz.

14. Nem tud bánni a pénzzel.

Egy szerelem nem a pénzről szól, de a közös életnek mégis fontos része. Ha ebben nem vagytok azonos állásponton, az hosszú távon mindent megmérgez köztetek.

15. Alapvető dolgokban élesen ellentétesen gondolkoztok.

Ha képtelenek vagytok közös célokat kitűzni (gyerek, család, lakóhely, stb.), akkor képtelenek lesztek együtt is élni.