13 + 1 randi tipp őszre, ha kifogytál az ötletekből
2019-10-16  /  Szerző:   /   Randi Az ősznek nem kell mindig csak a munkáról és a rossz időről szólnia. A természet színei ilyenkor szemet gyönyörködtetően változatosak, még sokat süt a nap, ezért jól esik néha kimozdulni. De, ha az idő borúsra vált is, a romantikát akkor is életben kell tartani.

Segítségképpen most összegyűjtöttünk 13+1 őszi randevú tippet, kültérit és beltérit egyaránt, amelyek között kedvedre válogathatsz. A jó hangulat, és a szórakozás garantált.

1. Szüreti felvonulás

Mi más jutna eszünkbe az őszről, mint a szőlőérés. Vegyetek részt egy közeli szüreti mulatságon, ahol vidám programok, és finom gasztroélmények is várnak.

2. Borkóstoló

Ha már a szüretnek vége, a finom borokról akkor sem kell lemondani. Fizessetek be egy neves pincészet borkóstolójára, és adjátok át magatokat a különleges ízeknek.

További ötletekért olvasd el korábbi cikkünket is! 7 romantikus otthoni program hűvös őszi estékre

3. Kempingezés

A Vénasszonyok nyarának hála ősszel még van lehetőség a szabadban eltölteni egy-két éjszakát. Nincs is annál jobb, mint szorosan összebújni a hálózsákban.

4. Közös szurkolás

Ha mindketten rajongtok a sportért, akkor akár közösen is kimehettek egy-egy meccsre, vagy versenyre, és együtt drukkolhattok a kedvenceiteknek.

5. Almaszüret

Nemcsak a szőlő érik ősszel, hanem a ropogós, édes alma is. Számtalan gyümölcsöskertben van lehetőség magatoknak szedni néhány kilót. Jó kimozdulni a városi nyüzsgésből, és még igazi, egészséges csemegére is szert tehettek.

6. Sütisütés

Ha beszereztétek a hozzávalókat, akkor indulhat a közös sütkérezés. A konyha hamar megtelik finom illatokkal, melegséggel, és közben persze garantáltan jól fogtok szórakozni.

7. Közös főzés

Manapság számtalan kurzus és képzés közül válogathat az, aki szeretne egy kicsit többet megtanulni a konyhaművészetről. Ha a pároddal együtt vesztek részt egy ilyenen, akkor az remek alkalom lehet a kapcsolatotok elmélyítésére is. De a közös főzéshez nem feltétlenül kell egy külső tanfolyam, otthon is belevághattok, és legalább lesz időtök egy kellemes, és tartalmas beszélgetésre is.

8. Túrázás

Ősszel már nem tombol a hőség, így jól esik egy könnyebb, vagy akár nehezebb séta a hegyekben. Nemcsak egészséges, de a gondolatainkat is kitisztítja a friss levegő. Főleg, ha kikapcsoljátok a mobilokat, és csak egymásra figyeltek.

9. Piknik

Ha már együtt túráztok, akkor tarthattok akár egy romantikus pikniket is valamely napsütéses mezőn. Nem kell, hogy boros poharakat cipeljetek, inkább csomagoljatok valami egyszerű finomságot, és egy meleg takarót, ami alatt összebújhattok.

10. Kávézó

Talán snassz, de egy hosszú munkanap után, jól esik betérni a kedvenc kávézótokba, egy forró italra, vagy egy finom sütire. Itt nyugodtan elmesélhetitek egymásnak a napi történéseket, és csak a másikra koncentrálhattok.

11. Házimozi a kandallónál

Egy esős, didergős este mindenki alig várja, hogy hazaérjen, és semmi kedve kimozdulni a meleg lakásból. Ilyenkor a legjobb a program, ha tüzet raktok a kandallóban, kinyittok egy üveg bort, vagy készítetek egy nagy tál pattogatott kukoricát, és már indulhat is a házimozi.

12. Tökfaragás

Nyakunkon a Halloween. Még, ha nem is a mi ünnepünk, egyre többen díszítik az otthonukat rémisztő tökfejekkel. A tökfaragás remek móka, és mindketten felébreszthetitek a bennetek szunnyadó kreativitást.

13. Termelői piac

Ki mondta, hogy unalmas a bevásárlás. Egy ráérős szombat délelőtt akár együtt kimehettek egy közeli termelői piacra is. Meg fogod látni, hogy mennyivel másabb egy ilyen hely hangulata, és rezgése. Nemcsak a kosaratokat tölthetitek fel finomságokkal, de az energiátok is visszatér.

14. Csokoládékészítő tanfolyam

Ez az az időszak az évben, amikor minden a csokoládé körül forog. Számtalan lehetőség, és program közül válogathattok, hogy egy igazi édes estét töltsetek el együtt, miközben megalkotjátok a saját bonbonjaitokat.

par