12+1 különleges kérdés, amelyet feltehetsz a netes ismerkedésnél
2021-04-19  /  Szerző:   /   Egyéb, Randi

Eldöntötted, hogy kipróbálsz egy online társkereső oldalt? Nagyszerű ötlet! Regisztráltál, kitöltötted a fontosabb adatokat, írtál egy bemutatkozást, feltettél néhány képet, de most hogyan tovább? Mivel érheted el, hogy valaki felfigyeljen Rád, és ne csak egy legyél a sok száz ismerkedni vágyóból?

A kulcs egy jó beszélgetés. Amely felkelti az érdeklődést és fenn is tartja azt, egészen az első személyes randevúig. Elsőre nehéznek tűnik. De nem az, segítünk.

Ahhoz, hogy kitűnhess a tömegből, akkor egy „Hogy vagy?” nem lesz elég. Helyette szükséged lesz néhány olyan különleges kérdésre, amely elgondolkoztatja, amellyel foglalkozik, és nem törli a leveled egy lépésben. Ha egy jó témával indítasz, akkor az már félsiker!

De milyen lehet egy jó kérdés? Cikkünkben összegyűjtöttünk párat, amelyből bátran meríthetsz ötleteket Te is!

1. Számodra milyen egy tökéletes nap?

Mennyivel érdekesebb így egy kérdés annál, mint ha ezt kérdeznéd: „Mivel töltöd a napjaid?”, vagy „Hogyan telik egy napod?”. Ezzel lehetőséget adsz neki némi álmodozásra, és izgalmasabb dolgokról beszélgethettek semmint az unalmas napi rutin.

2. Mi az a dal, ami örök kedvenc Nálad?

Nem könnyű ilyet választani, hiszen sok ezer dalt ismerünk mindannyian. De előfordulhat, hogy már az első válaszánál kiderül, nagyon hasonló az ízlésetek, és ki tudja, talán egy következő fesztiválra, ha végre újra indul a világ, már együtt mehettek.

3. Hány olyan levelet kaptál már, amelyben csak ennyit írtak: „Szia”?

Vicces kérdés, amelyet akkor vess be, ha nem találsz semmi kapaszkodót az adatlapján. Ettől mégis egyedibb leszel, nem olyan, mint a többi unalmas figura, és lehet szívesen elbeszélget Veled.

4. Szerinted melyik volt a jobb felfedezés a világon, a narancs vagy a Netflix?

Az emberek mindkettőt szeretik, és ráadásul két olyan különböző dolog, amelyet lehetetlen összehasonlítani egymással. Természetesen nem kell pont ezt két dolgot kérdezned, szabadon variálhatod. A lényeg, hogy mosolyt csalsz a másik arcára, és biztosan érdekes választ kapsz majd.

5. Ha lehetne szupererőd, milyet választanál?

Napjainkban akármerre nézel, valamilyen szuperhősös filmre bukkansz. Miért ne játszhatnál el a gondolattal, hogy nekünk halandóknak is megadatik egy szupererő. Egy ilyen kérdésre az emberek leggyakrabban a láthatatlanságot választják, vagy időutazást, esetleg, hogy belelássanak mások fejébe. Bármilyen választ is kapsz, kicsit közelebb kerülsz a partnered személyiségéhez, betekinthetsz a fantáziavilágába is. Ne felejts el indoklást is kérni tőle!

6. Ha lehetne 3 kívánságod, mi lenne az?

Lehet, hogy az egyik pont az, hogy megtalálja végre az igaz szerelmet, talán benned. Legyél jókor, jó helyen!

Ezt is olvasd el! - 9+1 téma, amiről az első randin beszélgethettek

7. Mi a legromantikusabb dolog, amit valaki valaha megtett érted?

Természetesen könnyen lehet, hogy nem tud rá választ adni, mert nem élt még át semmi hasonlót. Ebben az esetben, akkor rajtad áll, hogyan használod fel a javadra ezt az információt, és mivel leped meg például az első randin. De az is előfordulhat, hogy nem szereti a meglepetéseket, akkor ezt is tartsd tiszteletben, de attól még egy szál virágot biztosan szívesen fogad majd!

8. Ha állat lehetnél, minek a bőrébe bújnál?

Itt azonnal eldől, hogy valaki miként viszonyul az állatokhoz. Ha szereti őket, az félsiker, ha nem akkor is válaszolhat a kérdésedre, és végül beszélgethettek teljesen más témákról. Itt is fontos, hogy kérj indoklást is, így talán kiderül, hogy például azért lenne madár, mert akkor szabadon elrepülhetne, vagy azért lenne cica, mert szeret odabújni a párjához.

9. Mi az a dolog, amelyről egész éjjel tudnál mesélni?

Ez így sokkal izgalmasabban hangzik, mintha csak annyit kérdeznél, hogy „mi a hobbid?”. Nincs olyan ember, aki nem szeretne szenvedéllyel valamit. Ha pedig még közös is az érdeklődésetek, akkor egy érdekes beszélgetésre számíthatsz.

10. Melyik 3 képzeletbeli szereplő lennél legszívesebben?

Ez egy igazi teszt, hogy milyen a partnered fantáziája. Biztosan kell neki majd némi idő gondolkodni. Kiderülhet róla, hogy legbelül egy teljesen más személyiség, mint amilyennek gondoltad.

11. Melyik a legviccesebb üzenet, amit valaha kaptál társkereső oldalon?

Mindenkinek van egy sztorija, amely nagyszerű téma lehet, áttörni a jeget. Egyúttal jó iránymutató is számodra, hogy mi az, amit kedvel a partnered, és mi az, amit nem.

12. Ha egyszer írnál egy könyvet, akkor miről szólna?

Ez szintén olyan kérdés, amely betekintést engedhet a személyes gondolatvilágába. De persze akár az is kiderülhet, hogy ő egy író, így lesz közös témátok, amiről elkezdhettek beszélgetni.

+1. Melyik az az étel, amelyet utolsó vacsorádként választanál?

Talán kicsit morbid, de mindenképpen figyelemfelkeltőbb megfogalmazás, egy unalmas „Mi a kedvenc ételed?” kérdésnél. Nem is hinnéd, de igaz, hogy az evésnél egy dolgot szeretnek jobban az emberek, a férfiak és nők egyaránt, mint beszélni róla. A válasz alapján ráadásul könnyebb dolgod lehet az első randi megszervezésénél is a helyszínválasztásban. 

Nem is olyan nehéz felkelteni valaki figyelmét, csak egy kis kreativitás és egyediség kell hozzá. Neked is menni fog, egy próbát mindenesetre megér!